Annons:

Förändringens vind blåser över Vimmerbyföretaget – nya terapeuter i gänget

Linda Ogebrink, Ingvar Edlund, AnnSofie Nilsson, Lena Lemark och Per-Erik Lyggemark ska driva Alterna Hälsoteam i Vimmerby vidare. Saknas på bilden gör Sylvia Roos. Foto: Ossian Mathiasson

Förändringens vind blåser över Vimmerbyföretaget – nya terapeuter i gänget

Alterna Hälsoteam i Vimmerby har bytt företagsform och förstärkt med flera nya terapeuter.
– Nu är vi sex terapeuter i gänget och det känns jättebra, säger Lena Lemark på Alterna.

Annons:

Det var i våras som Lena Lemark och Sylvia Roos berättade att Vimmerbyföretaget Alterna skulle genomgå förändringar efter 22 år.

Alternas ekonomiska förening, som hör ihop med Må bra-checkarna, upphörde och bytte företagsform i somras. Monabritt Arkstedt drar sig tillbaka efter att ha varit med från start och flera nya terapeuter som jobbar med andra behandlingar har tagit plats i teamet. 

Sylvia Roos och Lena Lemark är kvar och för Alternas friskvårdsarbete vidare tillsammans med AnnSofie Nilsson, Ingvar Edlund, Linda Ogebrink och Per-Erik Lyggemark.

– Den ekonomiska föreningen Alterna har upphört och finns inte kvar. Vi har sökt nya terapeuter för att jobba inom Alterna. Det känns jättebra att Alterna drivs vidare och att det kommer in många nya terapeuter med nya terapier. Vi har varit fyra personer, nu är vi sex till antalet. Alla är egna företagare och de flesta av oss har andra jobb vid sidan av, säger Lena Lemark.

Här är de nya terapeuterna

AnnSofie Nilsson har blivit heltidshyrare medan Linda Ogebrink, Per-Erik Lyggemark och Ingvar Edlund delar på ett rum. 

– Jag har hyrt in mig på timme sedan 2007 och blir nu ordinarie i teamet. Jag har i huvudsak fokus på tre områden: zonterapi, ortobionomi och acunova akupunktur, säger Ingvar Edlund. 

– Jag blev färdigutbildad zonterapeut i februari så jag har hyrt ett rum sedan april. Zonterapi innebär att man stimulerar kroppen att starta sin egen självläkning, säger AnnSofie Nilsson. 

Per-Erik Lyggemark har under flera år studerat många behandlingsformer och erbjuder på Alterna den mix som han själv skulle vilja ha som klient. 

– Jag är helt ny och håller precis som de andra på med zonterapi. Jag brinner framför allt för Body harmony, konsten att med händerna få klientens kropp att slappna av ännu mer.

Jobbar även med reconnected healing, som kan beskrivas som en modern healing från ett högre medvetande. 

Vimmerbybon Linda Ogebrink har jobbat som samtalsterapeut på Alterna på timmar i ett år. 

– Man kan söka samtal för allt, vanligast är det ångest, stress, depression, utmattning och personlighetsutveckling.

"Kompletterar varandra bra"

Konstellationen blev klar i somras och Ingvar Edlund, som har varit med sedan 2007, är förväntansfull. 

– Jag kan säga att det är en helt annan energi, nu är det fokus på att vi ska öka. Det känns jättebra att det är på gång, säger Ingvar Edlund. 

Linda Ogebrink fortsätter:

– Jag kan också känna att det går en trend i att man börjar ta hand om sig själv bättre eller att man börjar prioritera sin egen hälsa. Det har man säkert gjort tidigare också men man gör prioriteringar och väljer att söka hjälp. Vi kompletterar varandra väldigt bra i denna konstellation och har ett brett utbud.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt