Annons:

De tar över affären i Gullringen –

Mattias Sandh och Henry Borg tar över affären i Gullringen efter Jan Wohlfart (mitten).

De tar över affären i Gullringen – "Började som ett skämt"

Redan i somras deklarerade Jan Wohlfart att han ville sälja ICA-affären i Gullringen. Från och med i morgon är det Mattias Sandh och Henry Borg som är affärsinnehavare. – Jag känner mig verkligen som en Gullringsbo och jag känner att affären är lika viktig som skolan, säger Mattias Sandh.

Annons:

Jan Wohlfart har drivit ICA-butiken i Gullringen under många, många år. 

Från och med i morgon är det två nya ägare. 

Mattias Sandh och Henry Borg har tagit över – och ICA blir Handlarn inom kort. 

– Om vi backar bandet till maj så fick jag en skämtsam fråga av Janne (Wohlfart) om jag skulle ta över när han skulle gå i pension. Sedan skrattade han åt mig, men efter det har vi haft en bra diskussion. Jag känner mig verkligen som en Gullringsbo och känner att det är lika viktigt för samhället med en affär som skolan. Försvinner affären så är samhället dött, säger Mattias Sandh. 

"Finns mer att ta av"

Mattias Sandh ser fram emot sin nya vardag väldigt mycket. 

– Jag och Henri ser fram emot det här. De flesta vet nog vem Mattias Sandh är och jag ska verkligen visa den positiva delen av mig. Jenny (Karlsson) har jobbat i affären i många år och hon kommer vara kvar, det är en tillgång med allt hon har i bagaget och att hon vet vad kunderna vill ha. 

Mattias tror att det går att få ännu fler kunder till affären i framtiden. 

– Jag vet att det finns mer att ta av, det är en del som jag vet inte i handlar i affären. 

"Varit gudomlig"

Inledningsvis kommer Jan Wohlfart äga fastigheten och hyra ut den till Sandh och Borg. 

– Det är ett avtal som sträcker sig en viss tid framåt. Vår målsättning på sikt är att köpa fastigheten. Men nu har Janne kvar den och det blir bra. Han har varit gudomlig hela vägen och kommer att hjälpa oss att komma igång. Jag är säker på att det här ska bli bra för Gullringsborna. 

I och med ägarbytet försvinner också ICA från orten. I stället blir affären i Gullringen en del av koncernen Handlarn. 

– Vi har köpt ett varulager av Janne och det kommer vara mycket ICA-produkter under de första två veckorna, sedan kommer det successivt komma in mer från vårt sortiment från Axfood. Jag har inget emot ICA, men Axfood och Handlarn har lite fler rabatter. För varje 2 000 kronor som man handlar får man i stort sett en hundring direkt i handen. Jag är säker på att det här kommer gynna pensionärer och familjer, säger Mattias Sandh. 

"Jättenöjd med lösningen"

I och med övertagandet går också en epok i graven. Jan Wohlfart är den fjärde generationen som äger ICA-butiken i Gullringen. 

– Jag är jättenöjd med den här lösningen. Jag tror att Handlarn kommer att passa Gullringen bättre egentligen och att det här kommer bli jättebra, säger Jan Wohlfart. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt