Annons:

Affärsinnehavaren om beskedet:

Mattias Sandh driver affären i Gullringen. Foto: Arkiv

Affärsinnehavaren om beskedet: "Vi äldre får känslan av Gullringshus"

Boklok varslar ytterligare totalt 50 anställda om uppsägning. Ett mycket trist besked för Gullringen som ort.
– Det är väldigt tråkigt. Många av oss äldre får ju känslan av Gullringshus, säger affärsinnehavaren Mattias Sandh.

Annons:

Tidigare i år blev 65 anställda varslade om uppsägning från Boklok i Gullringen. Samtliga blev också uppsagda. Nu varslar det stora företaget ytterligare 50 anställda om uppsägning. 

Ett tungt besked för orten Gullringen. 

– Vi som är lite äldre får ju känslan av Gullringshus tyvärr. Nu var Gullringshus mycket större, men när de lade ned fabriken gick hela Gullringen ned i ett viloläge tills Boklok kom. Det var ingen rolig tid. Klart att det här är jättenegativt, men vi får hoppas att det inte går så långt, säger Mattias Sandh, som driver affären i Gullringen sedan flera år tillbaka.

Nyligen var investeringen på 250 miljoner helt färdig i Gullringen, vilket gör att Mattias Sandh sover lite bättre inatt.

– Man har ju satsat väldigt mycket, men det är ändå oroande. Det påverkar inflyttning och så vidare. Till sist är det bara de äldre som bor kvar i samhället. Boklok är i den allra svåraste branschen just nu och det går väldigt fort åt fel håll.

Butiken hårt ansatt

Att Boklok blir färre anställda tror han dock inte får någon jätteinverkan på själva affären.

– Klart vi tappar en del. De som jobbar och kommer utifrån stöttar en del genom att handla på lunchen eller när de åker hem från jobbet. Det kommer märkas, men det är inte mitt största problem. Det är de som bor och verkar här för övrigt. Vissa använder aldrig affären till mer än post eller spel och det är hindret för mig vad gäller Gullringsborna överlag. 

Hans butik är hårt ansatt, säger han, och själv har han ett annat jobb vid sidan om att vara butiksägare.

– Att den är hårt ansatt beror inte på Boklok. Senaste kvartalet har vi haft funderingar på att gå ut med något brev eller liknande. Jag är snart 50 år och har två jobb, ett som i princip är ideellt. Vem vill ha det? Vi får se vad som händer, men det är inte det som blir den största droppen i sådana fall. 

Är det många kunder som pratat om det här under våren?

– Klart det blir så att många vill diskutera det. Man känner många väldigt väl och en del kan andas ut, andra inte. De anställda får vara med om en hel del. Men vi kan bara hoppas att det vänder för Boklok snart.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt