Annons:

SIMON ÖPPNAR NY RESTAURANG I VIMMERBY

Kocken Simon Johansson öppnar ny restaurang i Vimmerby nästa år. Foto: Privat

SIMON ÖPPNAR NY RESTAURANG I VIMMERBY

I tre år har Simon Johansson basat över restaurangen på Astrid Lindgrens Näs. Nu bryter han sig loss – och ställer sig på egna ben. I mars öppnas hans egen restaurang i Sweet Chili-lokalen på Storgatan.
– Jag vill satsa på något nytt för Vimmerby, säger han.

Annons:

På ganska kort tid har kocken Simon Johansson blivit ett mycket populärt och prisbelönat inslag på Astrid Lindgrens Näs. På söndag gör han sin sista arbetsdag på kommunens museum – och i stället väntar ett helt nytt äventyr.

Johansson kommer att öppna en egen restaurang i Vimmerby. Lokalen tar han över vid årsskiftet och förhoppningen är att öppna i mars.

– Det känns verkligen spännande. Jag har planerat det här i väldigt många år och det är min dröm. Nu hittade jag en lokal som stämde.

 Inriktningen hemlig

Vilken inriktning det blir vill han inte avslöja än – men det kommer vara unikt för Vimmerby.

– Jag vill satsa på något nytt för Vimmerby och stärka restaurangkulturen. Det är det som det här handlar om. Det finns en grupp i Vimmerby som inte är utnyttjad och jag tycker att det saknas något viktigt.

De som uppskattat Johansson på Näs ska dock inte behöva känna sig som främlingar.

– Alla som varit på Näs kommer känna igen sig i det jag ska satsa på. Jag kommer satsa mycket på det personliga mötet och vill ha en hemma hos-känsla.

Utöver bemötande lyfter Johansson fram lokala råvaror och intryck som viktiga hörnstenar i den nya restaurangen.

– De punkterna kommer vara oerhört viktiga och när det sitter tror jag att man har kommit väldigt långt.

"Oerhört tacksam mot Näs"

Innan jobbet på Näs var Johansson personalansvarig på Viking Line.

– Det är de senaste sex åren som lett fram till det här. På Viking Line fick jag personalbiten och på Näs har jag lärt mig vad Vimmerbyborna vill ha. På ett sätt känns det tråkigt att lämna Näs, men det här är min dröm. Jag är otroligt tacksam till Näs, utan dem hade det här inte hänt.

Nu väntar förstås ett stenhårt race fram tills öppningen.

– Jag hoppas att det blir någon gång i mars, men det är inte så viktigt att öppna snabbt, utan det viktigaste är att allt är färdigt när jag öppnar.

Vad är största utmaningen?

– Det är jag själv. Det är jag som sätter gränserna. Jag kommer skapa något som inte finns i Vimmerby och det svåra är att hålla sig fast vid den profilen. Jag vill inte vara spretig utan man ska veta vad man får.

Vad saknas i restaurangbranschen i Vimmerby?

– På ett sätt saknas det ganska mycket, samtidigt som det finns fruktansvärt mycket restauranger. Men jag ser det som motivation, man behöver konkurrens för att lyckas. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt