Annons:

Här är Annas och Evelinas nästa satsning – ”Ska bli jättekul”

Anna Andersson och Evelina Jonasson tar det populära hälso- och skönhetskonceptet till Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Här är Annas och Evelinas nästa satsning – ”Ska bli jättekul”

I vintras startade bästa vännerna Anna Andersson och Evelina Jonasson ett skogsföretag ihop. Redan nu är det dags för nästa satsning. Redan på lördag öppnar den nya hälso- och skönhetssalongen i Vimmerby.
– Jag provade det här hos en kompis för några år sedan och blev kär vid första ögonkastet, berättar Evelina Jonasson.

Annons:

Massage- och skönhetskonceptet LPG Endermologie kommer nu till Vimmerby. Maskinen står på plats i salongen, utbildningen är genomförd och på lördag tar Anna Andersson och Evelina Jonasson emot sina första kunder under namnet Studio LPG Vimmerby. 

Konceptet finns på många håll i landet och är populärt bland influencers. Evelina Jonassson testade för första gången för några år sedan.

– Det var så bra, jag blev kär vid första ögonkastet och det här har varit en dröm som jag haft sedan dess. Egentligen har jag velat ha en egen maskin, men det är den för dyr för, skrattar Evelina Jonasson som mer eller mindre tvingade Anna att testa när hon gav en behandling i födelsedagspresent.

– Det låter för bra för att vara sant när man läser om den innan och ser den bland influencers, men den är så bra. Den sätter igång hela systemet, mjukar upp huden och ger djupmassage. Jag hoppas verkligen att det här ska fungera i Vimmerby också. Man ska inte behöva åka till Jönköping eller Linköping för att gå den här behandlingen, säger Anna Andersson. 

"Bara att köra" 

Tanken på den här verksamheten har funnits länge.

– Vi diskuterade det redan när vi startade skogsföretaget, men då kändes det inte rätt med tanke på corona och vi ville få fart på den andra delen först. Nu kände vi att det var läge och vi vill inte vänta för länge heller. Nu har allt gått väldigt fort sedan vi bestämde oss och det ska bli jätteroligt att komma igång. Nu är det bara att köra.

Salongen ligger i Böndernas hus i Vimmerby. Tekniken kan jämföras med djupgående massage där man med hjälp av vakuum kommer ned till hudens djupaste lager.

– Man går ned i bindväven och får igång cirkulationen och stimulerar de naturliga processerna som finns i kroppen. Det är både en massage och samtidigt slätar man ut huden. Det kan handla om ärr efter kejsarsnitt och man kan lyfta huden på ett naturligt sätt. Huden blir elastisk och mjukas upp.

– Det är så nära ett kirurgiskt ingrepp man kan komma, men utan att göra ingreppet. Den är gjord och skapad för hälsa och återhämtning, men den gör så mycket mer, man får skönhet också. Den sätter även fart på lymfsystemet och driver ut onödig vätska. Många går runt och känner sig vätskefyllda och svullna, säger Evelina Jonasson. 

Vilken effekt tror ni efterfrågas mest?

– Jag tror att det är en kombination och att det är olika mellan olika personer. Vi hade inte gjort den här satsningen om vi inte brunnit så mycket för det och vill verkligen att folk ska våga testa. Jag hoppas verkligen att de kommer gilla det och att det här kommer fungera i Vimmerby. 

Annons:

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt