Annons:

  • Glamox la ned sin verksamhet i Gårdveda i slutet av april. FOTO: Ossian Mathiasson.

  • Jens Carlsson driver JMC Affärsutveckling. Foto: Arkivbild

VIMMERBYFÖRETAG TAR ÖVER GLAMOX FASTIGHET – SÅ SER PLANEN UT

Nu står det klart att Vimmerbyföretaget JMC Affärsutveckling AB genom Jens Carlsson, förvärvat Glamox industrifastighet i Gårdveda. ”Vi kommer att jobba mot mindre företag som vill utvecklas”, säger han.

Annons:

Vimmerby Tidning var först med att avslöja fastighetsförvärvet. Belysningsföretaget Glamox lade ned sin verksamhet i Gårdveda i slutet av april då de bestämt sig för att flytta större delen av sin produktion till Estland.

I samband med nedläggningen framkom det att den 8 000 kvadratmeter stora industrilokalen lockat en intresserad köpare, och att en avsiktsförklaring hade undertecknats, men vem som var köpare var länge okänt.

Nu står det klart att den nya delägaren av fastigheten är Vimmerbyföretaget JMC Affärsutveckling AB, vars delägare Jens Carlsson ska förvalta lokalytan.

– Vi har förvärvat fastigheten, i juli blev det färdigt med tillträde. Det har varit en diskussion och förhandling som pågått under ett antal månader, säger Jens Carlsson.

Framtidsplaner

Maskinparken som Glamox efterlämnat är relativt intakt, därför tror Jens att någon lättare metallindustri eller plåtslageri skulle passa.

– Det är även lagerdelar där man kan driva enklare verksamheter som inte kräver en maskinpark. Det är en industrifastighet och det tänker vi att det ska fortsätta vara, jag kommer att förvalta fastigheten och hjälpa till att få in hyresgäster. Att vi ska ha någon egen verksamhet i fastigheten är inte tanken nu initialt, säger Jens.

Hyresgäster

Jens hoppas på att få in cirka tio företag i fastigheten och ställer sig tveksam till att ett, stort företag, skulle ta alltihop. Han ser det som rimligt att ett 50-tal personer kommer vara yrkesverksamma i fastigheten.

– Vi kommer att jobba mot mindre företag som vill utvecklas, vi vill kunna erbjuda bättre anpassade lokaler för deras verksamheter, avslutar Jens.

Annons:

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt