Annons:

Från en anställd till sju – på bara ett par månader

Nu pågår det febril aktivitet i Smlnd Hem:s fabrik. På kort tid har man gått från en till sju anställda. Till höger vd:n Jens Carlsson.

Från en anställd till sju – på bara ett par månader

I början av det här året kom Smlnd Hem igång med sin fabrik i Vimmerby. Sedan slutet av januari har man gått från en anställd till sju.
– Det har gått betydligt bättre än jag hade hoppats på, säger vd:n Jens Carlsson.

Annons:

I början av det här året gjorde vår tidning ett reportage om att bolaget som näringslivsprofilerna Jens Carlsson och Linda Carlsson står bakom kommit igång i sin nya fabrik i Vimmerby. 

Då hade bolaget en anställd utöver Jens Carlsson, men bara några dagar senare gick en stor affär i hamn för företaget.

– Det skapar förutsättningar att komma igång i större omfattning. Det betyder jättemycket för Smlnd Hem och gör att vi kan etablera en riktig husfabrik om jag uttrycker mig så. Det här ger oss möjligheten att göra det på riktigt. Det värdet är jättestort, berättade Jens Carlsson. 

Det har också gått snabbt sedan dess. Nu är Smlnd Hem sju anställda i fabriken. 

– Vi ska ha montagestart på radhusen i Nynäshamn vecka 16 och därefter kör vi huskropp två med sex lägenheter ungefär sex veckor efter det. Vi har också fått en LSS-byggnation, så det fyller på, säger Jens Carlsson.

"Bra målsättning"

Ambitionen – och den satta budgeten – är att företaget ska vara sju anställda det här året. 

– Det ska vi klara oss på och jag har respekt för omvärlden, men tycker att det känns jättebra för det här året. Budgeten är 20 miljoner kronor för året och det ska vi kunna hålla tycker jag. Men vi kommer ta det lugnt och är nog sju anställda hela året. Det kommer bli fler anställda inom ett till två år och jag tror att vi kommer ligga kring tio anställda under 2025. Det är en bra målsättning. 

Det viktigaste är att bygga upp bolaget i rätt takt, menar Jens Carlsson.

– Även om jag har erfarenhet från tidigare, så är allt det här helt nytt och det handlar om att bygga upp ett bolag som är välmående. Vi har god hjälp från Materialmännen och Vimmerby Mässhallar, så det känns tryggt.

"Ser ut som den gör"

Fortsatt är det rätt oroliga tider inom byggbranschen och det har inte varit några bekymmer att få tag i kompetent personal, enligt Jens Carlsson.

– Flera av de här har jobbat i branschen tidigare och kunde börja direkt. Att kunna hålla kvar dem i branschen är jätteviktigt och det gör att vi får både kunskap och erfarenhet.

Har det gått bättre och snabbare än du ens kunde hoppas på?

– Absolut. Marknaden ser ju ut som den gör och det har gått betydligt bättre än jag hade hoppats på. För oss nu är det viktigt att få kontinuitet och det känns bra för hela det här året. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt