Annons:

Tung festivalkväll för Prime:

Primes sommarfestival blev ingen succé i år heller. Foto: Bertil Andersson

Tung festivalkväll för Prime: "Såg att det gick åt helvete med ögat"

Club Primes tredje sommarfestival blir den sista. Publiken svek ännu en gång.
– Jag räknade inte ens. Jag såg liksom att det gick åt helvete med ögat, säger vd:n Linda Carlsson.

Annons:

Club Prime hade satsat något mer modest i år. Årets dragplåster var Moderna Tider och Rydell & Quick – att jämföra med Takida och Noice ifjol. 

Men inte heller i år lyckades Primes sommarfestival locka mycket folk. 

– Vi startade med en fantastisk livequiz som var fullsatt och restaurangen gjorde rekord för i sommar, men därefter tog det roliga slut. Festivalen gick inte i närheten av vad vi önskat, säger Linda Carlsson. 

Förra sommarfestivalen gick back med en halv miljon kronor. Så mycket minus blev det inte i år. 

– I pengar är det inte alls samma förlust som förra året, men det beror ju på att investeringen inte var lika stor i år helt enkelt plus att vi har genomfört en hel del effektiviseringar kring festivalens utseende och uppbyggnad.

Exakt hur mycket folk som ändå besökte festivalen vet hon inte. 

– Ska jag vara ärlig räknade jag inte ens. Jag såg liksom att det gick åt helvete med ögat. Ögonmåttet säger cirka 150 till 200 personer exklusive livequizen, som ensamt hade runt 120 personer.

Tog nedläggningsbeslutet på lördagen

Redan på lördagen fattades beslutet att det här blev den sista sommarfestivalen. 

– Beslut om festivalens fortsättning tog jag redan på eftermiddagen när vi hämtade hem förköpen. Vi ser ingen som helst anledning till att fortsätta satsa tid och pengar på något som inte är önskat. Nu har vi gjort det här tre år och i olika skepnader med allt från riktigt stora artistnamn till coverband, men det fångar ändå inte intresse. Det är sådant man får köpa, finns inte efterfrågan så kan vi inte fortsätta tillhandahålla utbudet. 

Ett tråkigt beslut att behöva ta, tycker hon.

– Det känns naturligtvis tråkigt att behöva ta ett sådant beslut för vi gör arrangemanget jävligt bra organisatoriskt och får mycket beröm av de gäster och artister som är hos oss, men tyvärr räcker det inte. Jag lider också mycket av att se min personal göra ett fantastiskt jobb och sedan bli så besvikna, det är inte heller något jag vill utsätta dem för igen. Vi kommer nu istället att ta dessa pengar och satsa på utveckling av befintliga och nya projekt. Alla lotter är inte vinster på helt enkelt.

Är du besviken på Vimmerbyborna?

– Jag kan inte gå runt och vara besviken på andra för att de inte köper mina varor eller tjänster. Jag är besviken på att jag inte får det att lira helt enkelt. Man kan aldrig skylla sina egna misslyckanden på andra, då mister jag förmågan att tänka framåt och hitta rätt i stället. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt