Annons:

Carlsson om avtalet: ”Blir osund konkurrens till slut”

Club Primes ägare Linda Carlsson är kritisk mot att kommunen stöttat Diggiloo. Foto: Simon Henriksson

Carlsson om avtalet: ”Blir osund konkurrens till slut”

Kommunen har betalat för staketet till Diggiloo, lånat ut marken gratis och ställt upp med en mängd arbetstimmar. Det får Club Primes ägare Linda Carlsson att reagera.
– Som jag läser avtalet ser det ut som ett sponsringsavtal, säger hon.

Annons:

Avtalet mellan Vimmerby kommun och Krall Entertainment, som producerar Diggiloo, var belagt med sekretess till en början. Efter showen hade Dagens Vimmerby däremot inga problem med att få ut avtalet mellan parterna.

I utbyte mot bland annat 70 biljetter till föreställningen har kommunen lånat ut marken gratis, hyrt staket och ställt upp med en del arbetstimmar.

Linda Carlsson, vd för Club Prime, anser att det handlar om sponsring från kommunens sida.  

– Som jag läser avtalet ser det ut som ett sponsringsavtal, ni får det här och vi får det här. Kommunen har bjudit på kostnader och fått biljetter tillbaka.

”Får betala för sig”

Vad tjänsterna handlar om i pengar är vanskligt att uppskatta.

– För staketen kanske det handlar om 10 000 spänn, men det beror på hur man handlat upp det förstås. Det är svårt att bedöma var det handlar om i pengar, men som skattebetalare i Vimmerby kommun läser man nästan dagligen om hur dålig ekonomin är och då ifrågasätter man om det här är rätt fokus? Och var drar man gränsen, ställer kommunen upp för lokala näringsidkare också? Jag tycker att Krall Entertainment är som vilken näringsidkare som helst och då får man betala för sig också.

Vill se gemensamma spelregler

Club Prime har arrangerat flera sommarfestivaler i Vimmerby.

– Det är jättevälkommet om kommunen ringer mig och säger att de kan hjälpa till med mina arrangemang. Det vore fantastiskt. Jag sitter inte här och surar, men det är viktigt att behandla alla näringsidkare lika. Det kanske är jag som är dum i huvudet som inte ringer till kommunen och ligger på. När jag vill jag göra en satsning så är det mitt risktagande, jag tycker inte att man kan be om allmosor överallt, men det kanske man ska göra nu.

Carlsson efterlyser gemensamma spelregler för alla aktörer.

– Man måste vara rak om vad som gäller för de som vill göra något i Vimmerby. Om det är fler som gör så här så blir det osund konkurrens till slut.

Hade du haft större förståelse om kommunen stöttat ett lokalt företag?

– Jag hade haft förståelse om man varit öppen med det och det var samma regler för alla. Det är välkommet om kommunen är med och hjälper till med sanitet och el för alla arrangemang och man spelar med öppna kort. Jag är inte emot arrangemanget på något vis, men är det en fråga för kommunen att gå in med pengar till? Jag tycker inte det. Jag tycker att kommunen ska hålla sig till andra saker.

Svaret dröjde nio månader

Flera näringsidkare har under lång tid varit kritiska mot miljö- och byggnadsförvaltningen. I höstas skickade Prime in sina ljudnivåer för förra sommaren. Nio månader senare kom gensvaret från kommunen – och en begäran om fler uppgifter.

– Jag har att göra med miljö- och byggnadsförvaltningen och socialförvaltningen. Vi har väldigt mycket alkoholtillsyn och det är helt fine, de gör sitt jobb och där har man kundfokus. När det gäller miljö- och byggförvaltningen tog det nio månader innan de hörde av sig och sa att våra ljudmätningar inte håller måttet och att de kommer ta ut en extra avgift, säger Carlsson och fortsätter:

– Jag vill poängtera att jag tycker att det är kanon med många arrangemang i staden och ser inte detta som konkurrens för egen del. Det kan ju också vara så att det finns en helt annan bakgrund till kommunens avtal och det vill jag gärna höra om i så fall. 

Hur kommunalrådet Tomas Peterson ser på frågan kan du läsa här

Fråga

Håller du med Linda Carlsson?

Ja
Nej
Rösta Se resultat

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt