Annons:

  • Vimmerbyprofil och Melloartist i huvudroller när musikal gör ny turné

    Vimmerbyprofilen och Astrid Lindgrens Värld-skådespelaren Mats Genfors fortsätter i rollen som Baloo när publiksuccén Djungelboken the Musical gör ny turné i höst och vinter. Foto: Pressbild

  • Vimmerbyprofil och Melloartist i huvudroller när musikal gör ny turné

    Melloartisten Sean Banan spelar kung Gibbon, som är en av huvudrollerna och en variant av figuren Kung Louie i musikalen. Foto: Pressbild

Vimmerbyprofil och Melloartist i huvudroller när musikal gör ny turné

Mångårige Astrid Lindgrens Värld-skådespelaren Mats Genfors spelar en av huvudrollerna i familjemusikalen Djungelboken the Musical. Till hösten är det dags för en ny turné som han bland annat gör tillsammans med Sean Banan.
– Jag hyser en enorm stor respekt för honom som medmänniska men också som artist, säger Mats Genfors om relationen till Sean Banan.

Annons:

Vimmerbybon Mats Genfors är återigen aktuell med familjemusikalen och publiksuccén Djungelboken the Musical, som spelades i flera olika svenska städer under våren och är tillbaka med en ny turné i höst. Nypremiären är satt till den 21 oktober med Sean Banan och Mats Genfors i två av huvudrollerna.

– Denna musikal är en fritolkning av Djungelboken och har inget med Disney-filmen att göra. Det är istället byggt på romanen och namnen är densamma förutom att Seans spelar kung Gibbon, en variant av figuren Kung Louie. Det finns ingen Kkung Louie i Rudyard Kiplings böcker, säger Mats Genfors.

Genfors trivs i papparollen

Mats Genfors, mest känd för sin roll som Ronja Rövardotters pappa Mattis på Astrid Lindgrens Värld, ser fram emot den andra omgången med föreställningar.

– Jag får sjunga mycket och många bra låtar. Jag får också vara ganska fri och forma låtarna som jag vill. Jag har tillsammans med Mowgli mest scentid och det gör att jag får vara med och driva föreställningen framåt, säger Genfors. 

Han har i sin roll som Baloo två döttrar och papparollen känner han sig bekväm i. 

– Jag trivs i papparollerna, vilket jag alltid har gjort på ALV och andra ställen. Jag kan gå tillbaka till allt jag har lärt mig och plocka bra saker ur pappa-lådan. Baloo är i den här historien en snubbe som vill undvika trubbel och är överbeskyddande över sina döttrar. Mattis är också överbeskyddande, men han ger sig in och skaffar sig problem istället. Paradis-Oskar är lugnare och där hittar jag mer rätt när jag ska spela Baloo. 

Ohyggligt varm i dräkten

Baloo-dräkten, innehållande fyra lager med kläder, är ohyggligt varm och inte enkel att bära i flera timmars tid. Mats Genfors har fått uppleva flera svettiga föreställningar. 

– Dräkten är mjuk och följsam och gör att jag kan röra mig och springa någorlunda, men den släpper inte ut någon värme från kroppen. Jag har på mig en stor päls och ett stort, vadderat huvud och det är bara ansiktet som syns. Händer och fötter är täckta med päls så det blir väldigt varmt att springa omkring under kägelljuset i två timmar. Jag är känd för att svettas väldigt mycket, men denna svett dunstar ingenstans utan den stannar inne i dräkten. Jag har kemtvättat dräkten några gånger och vi har även kört den i ättika. 

Tidigare Melodifestivalsartisten Sean Banan har en av huvudrollerna då han spelar kung Gibbon, en variant av figuren kung Louie. Genfors trivs bra i Sean Banans närvaro. 

– Han är varm, omtänksam, inbjudande och ser till att alla personer i hans närhet har det bra och mår väl. Han är så mycket mer än Sean Banan i sitt kunnande eftersom han är en otroligt bra dansare. Han hittade redan från början en fin apa i kroppen. 

"Rollen var som gjorde för mig"

Sina Samadi, mer känd som Sean Banan, uppskattar nytolkningen av den klassiska historien i Djungelboken och ser fram emot höst- och vinterturnén. 

– Det är inte exakt samma story utan historien har gjorts om. Det är en fantastisk föreställning för hela familjen där alla blir underhållna. Det är en show med dans, sång och humor. Vi började med repetitioner i januari, körde föreställningar hela våren, sätter igång med repetitionerna i september igen och har shower under hösten och vintern, säger Sean Banan. 

Att stå på samma scen som Mats Genfors gör Sean Banan trygg då han är ny på musikalscenen.

– Mats är en underbar kollega med fantastisk stämma och ljuvlig röst. Han är så go att jobba med. Rollen som Baloo passar honom perfekt. Jag själv är apan och får här sjunga, dansa, skådespela och apa mig, något som jag har gjort hela mitt liv. Rollen är som gjord för mig, säger Banan. 

Linköping, Jönköping och Växjö är några spelplatser för hösten. I Stockholm blir det föreställningar på Cirkus, Göta Lejon och Filadelfiakyrkan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt