Annons:

Årets festival blev succé – ”Den bästa festivalen hittills”

Så här såg det ut på Visfestivalen under torsdagen. Foto: Stefan Härnström

Årets festival blev succé – ”Den bästa festivalen hittills”

Årets upplaga av Visfestivalen blev en succé. Det var slutsålt alla dagar och Calle Åstrand, vd för Visfestivalen, utvärderar året som ett av de absolut bästa.
– Musikaliskt så var det tre fantastiska kvällar, säger han. 

Annons:

Mellan den 12 och 15 juli var Stegeholms slottsruin på Slottsholmen i Västervik fylld av musik och festligheter. Sedan tio år tillbaka drivs Visfestivalen av Calle Åstrand, Morgan Johnsson och Anna Hydbom Ulvaeus. Dagarna utvärderas på allra bästa sätt av arrangörerna. 

– Den blev fantastisk, väldigt bra – om inte den bästa festivalen hittills tycker jag. Musikaliskt så var det tre fantastiska kvällar och publiken verkade njuta eftersom de ville ha extranummer hela tiden, säger Calle Åstrand. 

På området kan man ta in omkring 1 200 personer. Alla dagarna blev slutsålda och nu tittar man därmed på en lösning för att kunna ta in mer publik i ruinen. Detta för att kunna möta den stora efterfrågan. 

Fantastiska framträdanden

Från torsdag till lördag uppträdde artister som Anna Ternhim, Titiyo, Åsa Jinder, Jill Johnsson, Viktor Norén och Mollie Minott. På fredagen var en av artisterna David Ritschard, som överträffade publikens förväntningar. 

– Det var roligt att David Ritschard var en sådan överraskning för folk, och han var så speciell och väldigt bra, så det var en kul överraskning. Att Jill Johnsson och Titiyo är bra, det vet vi ju, men att David Ritschard var ny är på scenen och gjorde ett fantastiskt framträdande var roligt. 

Festivalens alla dagar flöt på och arrangörerna stötte inte på några utmaningar, mer än vädret emellanåt. 

– Vi hade lite småregn och fick torka bänkar lite extra, men annars var allt bra. Inga konstigheter det här året, det var skönt, berättar Calle Åstrand. 

Hur ser du på Visfestivalens framtid?

– Framtiden ser god ut, sen finns det vissa saker som måste lösas. Hur många vi kan ta in och sådana saker som påverkar ekonomin, det är det stora att brottas med. Att ha så många fantastiska artister kostar pengar, och arenan är väldigt liten. Så det är väl den stora utmaningen för framtiden, hur ska vi lösa det? Att vi vill ha bra artister, och hur många sittplatser som vi kan ha, och hur många som supportar oss i framtiden är den stora ”trick-question”. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt