Annons:

20 000 följde Lucas premiär – supersuccé för hans matprogram

Lucas Erikssons succé fortsätter. 20 000 följde premiären av hans eget matprogram under onsdagen. Bilden är ett montage. Foto: TV4Play/Privat

20 000 följde Lucas premiär – supersuccé för hans matprogram

Från ingenstans har Lucas Eriksson från Gullringen blivit en jätteprofil. Premiären av hans eget matlagningsprogram på sociala medier sågs av hela 20 000 personer.
– Det är helt jävla sjukt, säger han och skrattar.

Annons:

Hans insats i Sveriges Mästerkock har gett honom någon form av kultstatus. Lucas Eriksson har fått en stor följarskara efter sitt säregna och älskvärda sätt i det populära TV4-programmet.

När resan i mästerkocken tog slut förra veckan berättade Lucas Eriksson att det nu blev en satsning på ett helt eget matlagningsprogram på sociala medier. Det hade premiär under onsdagskvällen. 

Nog blev det succédoftande. 

– Det gick över förväntningarna. Det var sammanlagt 20 000 unika tittare. Det är helt jävla sjukt, säger han och skrattar.

Sände på sociala medier

Han sände programmet på både Tiktok och Instagram. Han kommer även klippa ned det och göra en Youtubefilm också framöver. 

– Jag hade inte så mycket upplägg innan, utan körde på känsla kan man säga. Jag hade planerat lite och det var att stycka en detalj. Det var fransyska av dovhjort. Så jag styckade detaljen och tillagade en bit av det. Jag stekte kött och framför allt svarade jag på en massa frågor. 

Frågorna var väldigt varierande.

– Det var allt från jakt till matlagning och tillagning av olika produkter. Mycket handlade om viltkött. 

Känner ingen press

Nu tänker han fortsätta att livesända en gång i veckan.

– Det känns som det var en jäkla blandning av folk, det var lite allt möjligt och sjukt kul. 

Blir det en press nu att ha ett program varje vecka?

– Nej, för fan. Jag kör bara på och tar det som det kommer. Så länge det är kul kör jag på och man ska inte ha så mycket förväntningar. Med krav och sånt så blir det inte så roligt. Det ska vara lite ouppstyrt och ärligt och naturligt. En gång i veckan är nog lagom. 

Gäst i nästa program

Nästa vecka kommer en annan av deltagarna i årets tävling, Stefan Hassnert, till Lucas för att gästa programmet. 

– Det kommer nog bli lite gäster och sådär. Stefan kommer ned från västkusten och vi pratade om att köra lite fisk. Filéa fisken och allt sånt där. 

I det senaste avsnittet av Sveriges Mästerkock var Leif GW Persson gäst och det var viltkött som stod på menyn. Det hade förstås passat Lucas Eriksson som handen i handsken, men han är inte bitter för att han inte fick uppleva det.

– Jag har lagat vilt så många gånger, så jag är jäkligt nöjd ändå. Men det hade nog passat ganska bra. Vi hade kunnat stå och ge ifrån oss oljud både jag och GW. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt