Annons:

Årets julshow på Vimmerby gymnasium hade hämtat sin story från filmen Footloose. Foto: Ossian Mathiasson

Gymnasieeleverna bjöd på show med bred repertoar

Julkabarén på Vimmerby gymnasium innehöll det mesta med både dans, skådespeleri, musik och film.
– Det är alltid lite överraskande när man får ihop det, säger Lars Juneskog, lärare på Vimmerby gymnasium.

Annons:

På torsdagen arrangerades Vimmerby gymnasiums traditionella julshow i teatern på Kulturskolan och det blev tre föreställningar för de tre årskurserna. 

De började i ett tidigt skede under hösten spåna på vad årets julshow skulle underhålla och kom överens om temat och storyn för showen skulle hämtas från kända Footloose-filmen.

– Vi har vänt på storyn faktiskt. I filmen Footloose kommer man till en stad som älskar musik och i vårt fall kommer man till en stad som avskyr musik, säger eleven Filip Andersson, som har haft ett stort ansvar för showen och dragit i många trådar. 

Det har blivit en tradition att eleverna på Vimmerby gymnasium bjuder på en föreställning som avslutning på höstterminen. 

"Har varit mycket jobb"

Under de tre dagarna före showen rådde det full aktivitet för att sy ihop alla delar till en bra och sammanhängande show. 

– De tre dagarna före showen innehöll näst intill bara repetitioner och de har varit intensiva. Jag ska väl erkänna att det såg så där ut ett tag, säger han skrattande och fortsätter:

– Det har varit mycket jobb med att få ihop allt med film, sång, dans och hitta den röda tråden. 

Tittarna fick följa en kille som var nyinflyttad i staden och hade ett stort intresse för både bilar och musik där han även lyckades hitta kärleken efter drama. 

Showen rymde även uppträdande från ett par personer ur personalen och för första gången bjöds det på ett antal mindre filmade sketcher där lärarna var huvudpersoner.

– Det snacket började på mötet, lärarna ville göra något och då gjorde vi i filmgruppen sketcher med dem och sen ville de sjunga också. Sketcherna har vi hållit på med sedan oktober, säger Filip Andersson. 

Eleven hade ansvar för showen

Andersson går tredje året på teknikprogrammet och har haft ansvar för filmningen. Ju längre tiden gick desto större ansvar fick han för hela julshowen. 

– Tillsammans med Lars (Juneskog) tog jag tag i regin av showen och styrde upp det. Jag som elev fick ett ganska stort ansvar men jag tycker att det har varit roligt och lärorikt, säger han: 

Det känns som att det var en ganska avancerad och genomarbetad julshow?

– Ja, absolut. Förra årets show var också det. Vi märker framför allt att det har varit mycket teknik för att få det att funka, säger Lars Junskog.

Andersson fyller i:

– För de som har jobbade med tekniken krävdes det mycket tajming då allt material låg i en och samma film med små svarta rutor mellan klippen. Man vet att det inte är så lätt att hinna med att trycka på en pausknapp i rätt läge men jag tycker att det blev bra. 

De skrev manuset för showen

Emelie Carlsson på Kulturskolan har gjort koreografin för danserna och gett eleverna tid och möjlighet att träna på lektionstid. 

Det var eleverna Simon Larsson, Jesper Nilsson, Albin Karlsson, Rasmus Alström, Albin Magnusson och Carl Andersson som skrev manuset för liveshowen. Kim Karlsson Hampfals, Ronja Bogren, Daniel Antonsson och Elias Andersson hade koll på de tekniska bitarna

– Det är många elever och grupper som har varit involverade och att vi har lyckats få ihop det är väldigt bra. Det är fantastiskt roligt att se elevernas driv, det är de som gör jobbet, säger Juneskog. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt