Annons:

  • Brygghuset nyöppnar på kvällstid – ”Förfinat konceptet”

    Andreaz Norén är vd för Axel Herman Invest som bland annat driver Brygghuset i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

  • Brygghuset nyöppnar på kvällstid – ”Förfinat konceptet”

    Brygghuset vill anlägga en ponton i Stångån för att möjliggöra för gäster att komma vattenvägen.

Brygghuset nyöppnar på kvällstid – ”Förfinat konceptet”

Brygghuset har hållit stängt på kvällstid under en längre tid. På fredag är det äntligen dags för nyöppning – och det med ett delvis nytt koncept.
– Det känns jättebra att äntligen få öppna, säger färske vd:n Andreaz Norén.

Annons:

Andreaz Norén från Stockholm tog över vd-rollen i Axel Herman Invest, som driver Brygghuset och fyra andra pubar runt om i Sverige, i januari. Målet var glasklart: att återigen kunna hålla Brygghuset öppet på kvällstid.

Efter en kämpig rekrytering är restaurangen äntligen framme och på fredag är det dags för nypremiär.

– En stor del av mitt uppdrag var att förverkliga drömmen om ett brygghus som är öppet på kvällstid. Vi har slipat på konceptet och haft en intensiv rekryteringsprocess och nu har vi landat i det. Det viktiga för min del är att leverera en härlig och bra matkvalité i en familjär och glad anda. Vi vill återskapa Brygghuset till vad det en gång var i Vimmerby och det känns härligt att slå upp dörrarna 17 maj.

Det svåraste har varit att få till rekryteringen.

– Den processen har varit väldigt svår och intensiv, men nu är jag supernöjd med personalstyrkan. Det finns en kockbrist i hela Sverige och det blir ännu tuffare på en mindre ort som är så restaurangtät som Vimmerby där alla sliter i samma personal.

Förändrar menyn

Till en början håller restaurangen öppet fyra dagar i veckan, men sedan blir det varje dag under turismsäsongen.

Nytt på menyn är att förrätterna försvinner och ersätts med snacks. Menyn har tagits fram av Noréns ex-kollegor i Stockholm: Max Inazawa och Claes Grännsjö.

– Vi är en pub och har förfinat och tajtat upp matkonceptet. Vi har jobbat mycket med att få fram en struktur och kvalité på det vi ska servera. Det ska vara härlig mat med en prismedvetenhet i menyn. Vi kommer jobba mycket med snacks och tar bort förrättssegmentet. För oss finns det en bättre funktionalitet i snacksen.

”Där tror jag att vi hittat rätt”

Andreaz Norén har besökt många krogar i Vimmerby inför öppningen.

– Jag kom till en pub som egentligen var stängd och bara bedrev en lunchverksamhet för att tillgodose Åbros personal. Vi ville utveckla det och tillgodose den lokala befolkningen i Vimmerby. Jag har sonderat terrängen och anser att man är ganska kräsen med vad som serveras men också att det finns en prismedvetenhet. Där tror jag att vi har hittat rätt.

För ett antal år sedan var Brygghuset Vimmerbys i stort sett enda renodlade restaurang inom sitt segment. Nu ser konkurrensen helt annorlunda ut.

– Med tanke på hur många som bor här är det hög kvalité på restaurangverksamheten. Det beror på de företag som finns i området och man har en ambitionsnivå under turismsäsongen som man vill hålla i året om. Sedan finns det också väldigt många pizzerior och det vittnar om en prismedvetenhet.

Erbjuder stopp i Stångån

Brygghuset kommer förstås att samarbeta med Åbros mikrobryggeri Lilla Åbro.

– Vi har ju en balkongdel som vetter rakt in i Lilla Åbro och vi kommer såklart ha deras öl. Alla restauranger inom Axel Herman Invest har ett tajt samarbete med Lilla Åbro. Det är ett väldigt bra komplement till Åbro välbryggda lager och ger lite mer innovativa öl som passar i vår miljö. Det är en inspiration för oss i puben att ha bryggeriet så nära.

En annan nyhet är att Brygghuset ansökt om att anlägga en liten paddock i Stångån där man kan ta paus i paddlandet för att gå upp och äta och dricka.

– Vi ska bygga en ponton, och man ska kunna lägga till där med sin kajak, kanot eller båt och sedan kunna komma upp och få i sig lite mat innan man paddlare vidare. Det är lite nytt så det känns bra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt