Annons:

Succéartad start för Fiestival – se stort bildextra här

Västerviks egen tvådagarsfestival är nu i full gång. Dagens Västervik var på plats bland publik och picnickkorgar.

Annons:

Kön till Bökensved var lång, så lång att Samir & Viktor som var först ut bland artisterna fick skjuta på sitt uppträdande så besökarna skulle komma in. Arrangörsmässigt var det helt rätt då många, speciellt de yngre kommit dit för att få se sina idoler. Duon körde sin lättsamma och charmiga show i en sommarinramning. Perfekt både för de som kom för att dansa vid scenen och de som ville ha underhållning till picnicken.

De följdes av gruppen Klara & Jag som passade på att testa flera av sina nya låtar på Västervikspubliken och responsen var positiv. När vi byter några ord backstage berättar Johanna och Klara som utgör kärnan i gruppen att det är deras första sommarturné. Femton spelningar ska det bli och de tänker skaffa så mycket erfarenhet som möjligt av liveframträdanden under den tiden.

– Och mitt i veckorna när det inte är några spelningar kan man sitta hemma och titta på tv-serier, skrattar Klara.

Startade som en duo

De har både en bakgrund i klassisk musik men de vill inte begränsa sig i en genre utan vill ta in olika idéer i deras poplåtar. De började som en duo med ett piano men har de senaste fyra till fem åren utökats til lett komplett band. En jämförelse kan göras med brittiska Clean Bandit som också startades av medlemar som kom från den klassiska musikvärlden eller svenska Le Kid med sina två sångerskor.

De kanske var den minsta akten för dagen men det är mycket möjligt att de kommer bli riktigt stora framöver med allvarliga och sarkastiska texter med tillhörande poppiga upptempolåtar doppade i funkbas och synthslingor från 80-talet.

Pyro och facklor

Eurodicoveteranen E-Type hade tagit med sig en rejäl laddning pyroteknik. Han klättrade, hoppade och slängde ut mikrofonen till publiken samtidigt som facklor och eld lyste upp scenen. ”Set the World Afire”, ”Russian Lullaby” och ”Campione” är bara några exempel som skrapar på ytan av alla de hits E-Type hade under större delen av 90-talet och en bra bit in på nuvarande millenium.

Publiken stortrivdes och E-Type med band kan bara vara supernöjda med att turnépremiären på Bökensved blev så suverän. Allsång var det ingen brist på.

Het lördag

På grund av förseningarna fick Thomas Stenström byta till en senare speltid och Z.E fick gå på långt senare än tänkt. Detta var nog inga större problem för de flesta även om några av tjejerna vid scenen otåligt frågade när det var dags för Thomas att spela.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och när det var dags för de avslutande akterna att uppträda för kvällen var det fortfarande tätt i publikleden och stämningen var fortfarande på topp.

Hur lördagen blir återstår att se men programmet bjuder bland annat på Petter, Tjuvjakt och Pernilla Wahlgren som backas upp av Västerviks egna No More Angel och vädret ska enligt prognoserna fortsatt vara fint. Det lutar åt en het lördag på Fiestivalen.

En mängd bilder från kvällen kan du se ovan. 

Stefan Härnström

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt