Annons:

Musikduo sänder livespelning och startar välgörenhetsinsamling

De lokala musikerna Per Solberg och Melker Djurstedt håller i en livesänd konsert på Facebook på lördag kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Musikduo sänder livespelning och startar välgörenhetsinsamling

Det lokala bandet Per-Melkerz vill göra en god insats.
Per Solberg och Melker Djurstedt planerar för en livesänd konsert på lördag och har startat en insamling till förmän för Barncancerfonden.

Annons:

Kulturbranschen drabbas hårt av coronavirusets framfart genom inställda konserter och arrangemang. 

Men samtidigt hittas nya vägar att nå ut till publiken med bland annat livesända konserter på nätet. Musiken får inte tystna, enligt Melker Djurstedt från Vimmerby och Per Solberg från Vena, den musikaliska duon som ligger bakom bandet Per-Melkerz. 

"Ska vara något roligt"

På lördag kväll kommer bandet, i samarbete med Live Audio Group of Sweden, anordna en livespelning som de sänder över Facebook. 

– Jag och Melker (Djurstedt) blev tillfrågade Jimmie Lundberg, som driver Live Audio Group of Sweden, och pratade om det för några veckor sedan. I onsdags gjorde vi en snabb sak av det och la ut information på Facebook och Instagram. Med våra mått mätt blev det snabb positiv respons. Hade vi inte fått det så hade jag inte velat slå på trumman, säger Per Solberg.

Solberg tycker att det känns som ett tillfälle att erbjuda musik till människor som sitter hemma och som annars hade gått på konserter. 

– Det händer inte så mycket kul just nu. Vi kommer sända konserten via Facebook så vår tanke är att det ska vara något roligt och positivt som händer i de här coronatiderna, säger Solberg. 

Drar igång insamling

Musikerna uppträder från Live Audio Groups lokal i Västervik och utöver konserten blir det en insamling till förmån för Barncancerfonden. 

– De som väljer att kolla får musik och underhållning i de här tråkiga tiderna men nu finns det de som har ett helsike varje dag, då tänker vi på Barncancerfonden. Vi gör en rolig grej för folk som sitter hemma och har tråkigt. ”Vanligt folk” kan i dessa dagar inte ge sig ut på nöjen som man kanske brukar. Vi tycker att man kan tänka till en extra gång då det finns de som har det jobbigare även när pandemin är över, till exempel barn som kämpar mot cancer.

Vad kommer ni bjuda på i musikväg?

– Det blir vår style med irländskinspirerad musik och vanliga covers. Det blir glatt, det ska vara en kul grej som hjälper till att muntra upp stämningen. 

Den streamade konserten sända på Live Stage Västerviks Facebooksida eller på Per Solberg, Melker Djurstedt eller Jimmie Lundbergs Facebooksida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt