Annons:

114-miljonersmannen är lokaliserad

Pierre Jonsson är vinstkommunikatör på Svenska spel Foto: Pressbild

114-miljonersmannen är lokaliserad

Han har hållit sig undan några dagar. Men idag kunde Svenska Spel prata med den Kalmarbo som vann 114 miljoner kronor i helgen. 

Annons:

– Att vinna en miljon eller två brukar innebära hysteriska skratt och omåttlig glädje. Att vinna över 100 är annorlunda, säger Pierre Jonsson vinstkommunikatör på Svenska Spel. Det är väldigt svårt att ta in.

Men nu har han pratat med den 55-årige Kalmarbor som vunnit 114 miljoner kronor. De tog lite tid, vinnaren var tvungen att samla sig lite. 

– Det här är inte helt ovanligt. Jag brukar råda de som vinner mycket pengar att dela upp dem i tre högar. Kanske en stor hög med en halv miljon, en hög man kanske ska köpa bil för och en för ordinarie utgifter, men vad blir det här? En hög med fyra miljoner, en med 10 och en med 100. Det är galet mycket pengar. 

"Fick gåshud"

Mannen beskrev i telefon att han inte riktigt förstod vad som hade hänt. Han dubbelkollade och dubbelkollade. Till slut väckte han hans fru som inte förstod någonting. 

– Han beskrev det som att han fick gåshud över hela kroppen. Men nu skulle han i alla fall fira med smörgåstårta. Sen pratade han om resa och nytt hus. Men vi kommer erbjuda honom rådgivning. 

Mannen ska enligt Svenska Spel arbeta på fabrik. 

Och det stannade inte med 114 miljoner i Eurojackpotvinst till länet. Sammanlagt fem miljonvinster på Lotto placerades här. 

– Jag fattar inte riktigt vad ni håller på med där nere. Ni hade en riktigt bra helg, säger Pierre Jonsson. 

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagensvimmerby.se

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt