Annons:

Anders Åkesson (C) ställer inte upp till riksdagsvalet

Anders Åkesson (C) kommer inte att kandidera till Riksdagen i ytterligare en mandatperiod.

Anders Åkesson (C) ställer inte upp till riksdagsvalet "16 år räcker"

Anders Åkesson (C) berättade vid en presskonferens på fredagen att han inte kommer att kandidera till Riksdagen vid valet 2022. 

- 16 år som riksdagspolitiker räcker, säger han.

Annons:

Anders Åkesson kom in som riksdagsledamot för Centerpartiet 2006. Därefter har han befäst den platsen som länets toppolitiker för Centerpartiet i Kalmar län. Under fredagen berättar han att han inte kandiderar för ytterligare en mandatperiod. Det beskedet gav han vid en presskonferens i Västervik under fredagsförmiddagen.

- Nu står jag till förfogande för att coacha nya Centerpolitiker från Kalmar län, säger Anders Åkesson.

Efter valet 2022 kommer Anders Åkesson att göra annat i livet, vad vet han ännu inte men han kommer inte att lämna politiken helt.

- 16 år som riksdagspolitiker är nog för mig. Jag lämnar inte politiken helt, då jag kandiderar till kyrkovalet som avgörs den 19 september i år.

I dag presenterar Jonas Sjöstedt, före detta partiledare för Vänsteroartiet sina memoarer i Västervik. Kommer du att skriva en bok om ditt politiska liv?

- Det är allt för många som har skrivit sina memoarer och det blir inte så spännande. Nej, jag ska inte skriva någon bok. Däremot kommer jag att läsa Jonas Sjöstedts bok, säger Anders Åkesson.

Signalvärde

Anders Åkesson tycker att det finns ett signalvärde i att redan ett år före valet berätta att han inte tänker kandidera till Riksdagen i en mandatperiod till.

- Nu kommer nya krafter inom Centerpartiet att ta över, jag kommer göra allt jag kan för att centerpartiet ska göra ett så bra val som möjligt i valet hösten 2022, säger Anders Åkesson.

Centerpartiet i Kalmar län har under den senaste mandatperioden haft en ledamot i Riksdagen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt