Annons:

Här är partiledaren länets socialdemokrater vill se

Magdalena Andersson får stöd av S i Kalmar län. Foto: Bildbyrån

Här är partiledaren länets socialdemokrater vill se

Distrikt efter distrikt har gått ut och nominerat finansminister Magdalena Andersson till ny partiledare för Socialdemokraterna. Nu sällar sig också S i Kalmar län till den skaran.

Annons:

Under tisdagen har distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Kalmar län tagit beslut om att nominera Magdalena Andersson till ny partiledare för Socialdemokraterna efter Stefan Löfven. 

– Vi tycker att Magdalena är den som kan leda vårt parti på ett utmärkt sätt framöver. Vi har ett val att vinna 2022 och vi behöver ta oss an de utmaningar som finns för framtiden. Där kommer Magdalena Andersson att göra ett förträffligt arbete, säger Anders Henriksson, ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län, i ett pressmeddelande.

Beslutet som togs i distriktsstyrelsen har föregåtts av diskussioner och möten ute i partiföreningarna i länets kommuner.

"Det visade sig att Magdalena Andersson har ett stort förtroende ute i Kalmar län", skriver S i Kalmar län.

Hittills har inget distrikt nominerat en annan kandidat. Väljs Magdalena Andersson i november blir hon blott den andra kvinna som har lett Socialdemokraterna efter Mona Sahlin, som var partiledare mellan 2007 och 2011. 

Magdalena Andersson har en lång och gedigen politisk bakgrund inom partiet. Hon har dock bara varit riksdagsledamot sedan 2014. Hon har varit finansminister sedan oktober samma år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt