Annons:

  • Här är Moderaternas kommunalrådskandidat – listan med 29 namn är spikad

    Moderaterna har spikat sin lista till höstens kommunval. Alfons Ambrosiani (sexa), Håkan Nyström (trea), Anders Dahlgren (åtta), Niklas Gustafsson (etta), Per-Åke Svensson (tvåa) och Jan R Andersson (fyra) är med bland toppnamnen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Här är Moderaternas kommunalrådskandidat – listan med 29 namn är spikad

    Niklas Gustafsson är Moderaternas toppnamn i det kommande kommunvalet. Foto: Ossian Mathiasson

Här är Moderaternas kommunalrådskandidat – listan med 29 namn är spikad

Moderaterna i Vimmerby kommun har spikat sin lista till höstens val. Niklas Gustafsson är partiets kommunalrådskandidat och toppar listan före Per-Åke Svensson och Håkan Nyström.
– Det känns jättekul och det är ett stort förtroende som jag får, säger Niklas Gustafsson.

Annons:

På kvällens nomineringsstämma fattade Moderaterna beslut om vem som blir partiets kommunalrådskandidat och hur listan ser ut i sin helhet. 

Valberedningen har sedan tidigare presenterat sina tio toppnamn och alla medlemmar som var fysiskt närvarande på kvällens stämma fick rösta för varje plats efter att de tio kandidaterna fått presentera sig själva. 

Niklas Gustafsson är partiets toppnamn i det kommande valet och ligger före tvåan Per-Åke Svensson, med ett förflutet som kommunstyrelsens ordförande för Centerpartiet, och trean Håkan Nyström. Riksdagspolitikern Jan R Andersson är fyra och Maria Lundmark femma. Nykomlingen Alfons Ambrosiani, 20, tar plats nummer sex på listan. Anneli och Kjell Jakobsson, båda med ett förflutet i Sverigedemokraterna, är 23:a respektive 26:a på listan. 

– Vi har en väldigt stark lista. Det har skett en föryngring och Alfons sänker medelåldern. Det behövs fler ungdomar i politiken och vi har en bredd på vår lista vad gäller åldrar, säger Moderaternas toppnamn Niklas Gustafsson. 

19 nya namn på listan

Han tror att Moderaterna har bra chanser i det kommande valet och partiets valsedel består av 29 namn varav 18 är nya på listan. 21 är män och åtta kvinnor. 

– Vi har redan varit ute och kampanjat lite grann, men det är nu valrörelsen startar på riktigt för vår del när vi har satt listan, säger Niklas Gustafsson

Vad är förklaringen till att du toppar listan?

– Svårt att svara på. Mitt mål var att komma etta på listan och jag har viss erfarenhet från tiden som jag vikarierade för Marie (Nicholson) 2019 när hon var mammaledig. Jag fick testa på uppdraget som förste vice ordförande och jag var även inne som tillfällig KSO när Ingela (Nilsson Nachtweij) avgick. 

"Känner stor tacksamhet"

Hans mål om att bli etta på Moderaternas lista har gått i uppfyllelse. 

– Sedan vet man inte riktigt hur det blir innan alla har fått rösta så det var med en nervös känsla som jag gick in i denna omröstning. Jag känner stor tacksamhet mot de som har röstat på mig och det är en ära att bli vald. 

Vad blir viktigast för Moderaternas i valet 2022?

– Vårt mål är att vi ska öka ytterligare. Vi ska ut och prata med invånarna i Vimmerby och föra moderat politik, det är det vi tror att väljarna vill ha. Det är viktigt att vi har en bredd i vår politik. Nu har vi suttit i majoritet under den här mandatperioden och vi har flera frågor som vi ska jobba vidare med. Vi kommer jobba vidare med Nybble och andra etableringar som vi har på gång. Det händer väldigt mycket i Vimmerby kommun. 

Fotnot: Den här artikeln har korrigerats.

Fakta

Moderaternas lista till höstens kommunval: 

1) Niklas Gustafsson

2) Per-Åke Svensson

3) Håkan Nyström

4) Jan R Andersson

5) Maria Lundmark

6) Alfons Ambrosiani

7) Tomas Peterson

8) Anders Dahlgren

9) Hannah Gånge

10) Albin Rydkvist

11) Kjell Alexandersson

12) Marie Nicholson

13) Peter Andrae

14) Hilde Hoffman

15) Christoffer Nyström 

16) Mikaela Sandström

17) Simon Fransson

18) Mikael Nilsson

19) Fredrik Laapotti

20) Claes Wetterström

21) Sören Sjöholm

22) Johan Blomberg

23) Anneli Jakobsson

24) Bo Lennstam

25) Alexandra Myhrén

26) Kjell Jakobsson

27) Eva Andrae 

28) Bert Lindesfeldt

29) Björn Swedborg

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt