Annons:

Kommunens svar efter kritiken:

Moderaten Niklas Gustafsson är vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. Foto: Simon Henriksson

Kommunens svar efter kritiken: "Går inte att förväxla mätresultatet"

Restaurangen och krogen Burgers & Beers har stängt i Vimmerby. I ett avskedsinlägg på sociala medier får kommunen hård kritik.
– Det är tråkigt med det omdömet, säger Niklas Gustafsson (M), vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Annons:

"Tyvärr efter en lång diskussion och tänkande så har vi kommit fram till att vi kommer stänga och lägga ner Burgers & Beers helt och detta med tårar i ögonen", skriver Burgers & Beers i ett inlägg på måndagen. 

Kritiken mot kommunen är hård.

"Vi kan inte fortsätta med våran verksamhet så som vi vill göra pga mycket klagande från Vimmerby kommun på saker som inte finns klaga om tex om ljudnivån. Våran verksamhet bygger på mycket live musik, trubadurer mm. Men vi kan inte göra det pga kommunen. Sen kommunen stängde av gatan så har vi inte fått ett enda klagomål på ljudet. Varför väljer kommunen att stänga av gatan? Det va ju vi som va problemet enligt dom och inte bilarna? Medans dom själva säger att dom stänger av gatan pga alla bilar. Men fortfarande vi som får skit på oss", skriver man i inlägget.

"Måste agera"

Vid mätningar, som kommunen har genomfört i fastigheten mittemot, har ljudnivån legat på mellan 37 och 40 decibel.

Miljö- och byggnadsnämnden satte därför en gräns på 30 decibel i närliggande lokaler tidigare i våras. Om den satta nivån överskreds skulle verksamheten få betala 20 000 kronor i vite per dag.

Niklas Gustafsson (M) är vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, som är den nämnd som fattat beslut om viteshotet. 

– Jag har inte jättemycket att säga om det. Vi har fått in klagomål och miljö- och byggnadsnämnden har utfört mätningar. Det visade sig då vara en för hög ljudnivå och då satte vi det här vitesbeloppet. Jag kan inte uttala mig om de sista turerna, men det har kommit in klagomål från grannar och då måste vi agera från miljö- och bygg för att utreda saken. Mätningarna vi har gjort har varit riktade mot fastigheten. Vi mäter en viss tidsperiod och det syns på mätningen när en bil passeras. Det plockas sedan bort, så det går inte att förväxla mätresultatet, säger Niklas Gustafsson (M).

"Vill att företag ska trivas"

Vidare i inlägget skriver Burgers & Beers att man aldrig varit med om en kommun som motarbetar krögare på det här sättet. 

– Jag har svårt att bemöta de delar som inte ligger inom miljö- och byggnadsnämndens ansvarsområde. Det är inget jag har insyn i. Det jag kan säga är att det är tråkigt med det omdömet från en enskild näringsidkare. Vi vill att företag ska trivas här och vi vill hjälpa företagare rätt i alla lägen, säger Niklas Gustafsson.

Tycker du att inlägget är orättvist?

– Det vill jag inte uttala mig om. Det mesta är delar jag har inte har den inblicken i. När det gäller ljudbiten har vi fått klagomål från grannar och då är vi skyldiga att utreda det.

Vi har även sökt kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt