Annons:

Valdebatt arrangeras i Vimmerby bara dagar innan valet – kommer livesändas

På torsdag arrangeras en valdebatt av Vimmerby Camping och Företagarna i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson/Simon Henriksson

Valdebatt arrangeras i Vimmerby bara dagar innan valet – kommer livesändas

Bara dagar innan valet blir det en debatt i Vimmerby. Det är Vimmerby Camping som tillsammans med Företagarna arrangerar debatten.
– Vi blev förtvivlade av att det bara var en valdebatt, så vi sträckte upp en hand, säger Hampus Thorstensson, som driver campingen.
Debatten kommer gå att se på Dagens Vimmerbys sajt. 

Annons:

Det återstår endast fem dagar till valet. I Vimmerby kommun har betydligt färre valdebatter arrangerats jämfört med de senaste valet. Just det fick Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping att reagera.

– Det är av den anledningen som vi kommer arrangera en. Som företag är vi väldigt opolitiska, så det här handlar bara om att Vimmerby Camping är skådeplatsen. Vi blev förtvivlade av att det bara var en valdebatt, så efter den så sträckte vi upp en hand. Jag kontaktade Företagarna och de tyckte att det var en bra idé. Då började vi slipa på den här planen och partierna var snabba på att tacka ja, säger Hampus Thorstensson.

Samtliga partier i fullmäktige samt utmanarna Miljöpartiet och Landsbygspartiet oberoende har tackat ja. 

– Det känns som vi fått till en lista med namn som är bra representater för sina partier. Det är väldigt kul. 

Kommer livesändas

Debatten hålls nere på campingen nu på torsdag med endast ett fåtal dagar kvar tills Vimmerbyborna ska göra sina val. Den som ska leda debatten som moderator är Christina Thorstensson.

– Hon känner sig bekväm i rollen att leda ett samtal och har en nyanserad bild av saker och ting. Vi strävar efter att valdebatten ska gå i en riktning som rör sig kring det rent lokala. Det här ska inte handla om hur man på riksnivå hanterar ditt eller datt, utan just det som kommunen kan påverka. Det ska handla om det som gör skillnad för varje individ som bor i kommunen. Det ska vara frågor som rör hela samhället. 

Debatten är öppen för allmänheten och kommer även att livesändas. Det kommer gå att se sändningen via Dagens Vimmerby på torsdag.

– Man behöver föranmäla sig om man vill vara här på plats. Vi har cirka 50 platser här. Vi kommer sända den och vill nå ut till så många som möjligt. Vi har haft otaliga evenemang här, men den här debatten är jag lite spänd inför. Det ska bli väldigt roligt. 

Inför debatten kan också allmänheten inkomma med frågor. 

– Vi vill inte bara att det ska vara frågor som är uttänkta högre upp i hierarkin, utan det är viktigt att det är frågor från oss medborgare. Vi ser gärna att man kommer in med sin fråga på förhand. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt