Annons:

MUF-ledaren i länet jämförde Pride med

Alice Sigfridsson, ordförande för MUF i Kalmar län, har fått kritik efter ett Twitterinlägg om Pride. Foto: MUF/Pressbild

MUF-ledaren i länet jämförde Pride med "apor i bur"

"Blir för mycket "apor i bur", skrev Alice Sigfridsson, ordförande för Moderaternas ungdomsförbund i Kalmar län, på Twitter. Hennes inlägg om Pride väckte direkt kritik.
– Jag trodde inte Pridefrågan var så kontroversiell, säger Alice Sigfridsson (M), till Barometern.

Annons:

På Twitter gick MUF-ledaren i Kalmar län, Alice Sigfridsson, till hårt angrepp på Priderörelsen. Alice Sigfridsson skrev på Twitter att "PRIDE-rörelsen är ett vänsterjippo som stjälper snarare än hjälper HBT-personer i längden". 

Så här motiverade hon sedan sin kritik: "Alla HBT-personer kan inte identifiera sig med det spektakel som Pride-paraden är, utan vill bara bli betraktade som helt vanliga människor. Säger ej att PRIDE inte hjälp någon någonsin, men tycker det är fel att betrakta människor som en grupp bara för att de har samma sexualitet. blir för mycket ''''''''''''''''apor i bur''''''''''''''''”.

Hennes Twitter-inlägg mötte snabbt motstånd och Klara Linder, tidigare ordförande för SSU i Kalmar län, var en av kritikerna.

Hon skrev att "MUF i Kalmar län verkar ju totalhaverera", på sin Twitter.

Även personer inom M har kritiserat henne på Twitter.

– För mig var detta ett retoriskt grepp för att utveckla varför jag kritiserar Priderörelsen. Att vara kritisk mot själva Pride som sådant trodde jag var en ganska vanlig åsikt. Jag tycker helt enkelt inte att Pride är rätt sätt att skapa acceptans för HBT-personer, säger Alice Sigfridsson till Barometern. 

"Gör det till ett exotiskt inslag"

Så här utvecklar Alice Sigfridsson användningen av "apor i bur" för tidningen.

– Med "apor i bur" menar jag att istället för att avdramatisera faktumet att människor har olika sexuella läggning gör man det till ett exotiskt inslag i vardagen. Jag tror exempelvis att få unga homosexuella människor kan identifiera sig med spektakulära utstyrslar och överdrivet mycket fokus på sex, vilket förekommer i stor utsträckning under de stora Pride-festivalerna. Man gör en större grej av det än vad det behöver vara. Människor inom vänstern är tongivande och anser sig företräda alla HBT-personer vilket är väldigt problematiskt, säger Alice Sigfridsson.

"Hjärtligt välkommen"

Jennie Vallin, ordförande för Kalmarsund Pride, säger till Barometern att hon blir besviken över inlägget.

– Det förvånar mig inte att människor vill uttala sig om och diskutera Pridearrangemangen. Men Pride i dag är inte enbart ett HBT-arrangemang. Av de 7 500 som gick med i vår parad förra året var väldigt många inte HBT. Vad Pride egentligen handlar om är att stå upp för och stötta människors lika värde. Det handlar om allas rätt att få vara den man är och få älska den man vill, säger Jennie Vallin. 

Hon skickar också en inbjudan till Alice Sigfridsson: 

– Alice är hjärtligt välkommen att delta under vårt Pridearrangemang, då får hon själv se och uppleva att detta inte är något farligt, hälsar Jennie Vallin.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt