Annons:

Löfven kunde se avancemanget hemma hos Söreling

Stefan Löfven kunde se sitt Modo gå upp i SHL hemma hos Tomas Söreling. Foto: Stefan Härnström

Löfven kunde se avancemanget hemma hos Söreling

Dagens Hultsfred fick en kort intervju med före detta statsministern Stefan Löfvén efter hans uppskattade tal i Folkets Park. På väg till bilen med frun Ulla för att ta sig till Västervik svarade han på några frågor. 

Annons:

Hur känns det att kunna gå i demonstrationståget i Hultsfred och träffa din vän Tomas Söreling?

– Jättekul att vara här! Vi var hemma hos Tomas igår och kunde se matchen på tv (Stefan håller på MoDo som tog sig tillbaka till SHL). Det var jättetrevligt.

I ditt tal tog du upp hur du anser att nuvarande regeringen tappat bollen vad gäller samhällsansvaret och ekonomiskt. Kan du berätta mer?

– Alltså, de lovade så väldigt precist. De var så kaxiga före valet. ”Bensinpriset ska sjunka såhär mycket, dieselpriset ska sjunka såhär mycket” och elstödet var inga problem. Och så kommer de till regeringsmakten och bryter varenda löfte. De står och säger ”precis såhär var det vi sa och hur det skulle göras” – nej det gjorde ni inte. Det är klart man blir besviken. Framförallt när människor drabbas.

Du hade även en positiv vinkel i talet – vad hoppas du på det närmsta halvåret vad gäller situationen i Ukraina?

– Som jag sa så får Ryssland inte vinna kriget. Det är mycket viktigt för vinner de kriget har vi ingen världsordning kvar och ingen internationell rätt så det är viktigt. Ukraina måste vara kvar som självständig stat! Freden har lite olika förutsättningar vid olika tidpunkter. Just nu måste man slåss för överlevnaden och samtidigt börja planera för hur kan freden se ut. 

Stefan Härnström

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt