Annons:

Brunegård rörd – men tar inte sikte mot Bryssel

Gudrun Brunegård kommer inte ta sikte på Bryssel. Foto: Simon Henriksson

Brunegård rörd – men tar inte sikte mot Bryssel

Riksdagsledamoten Gudrun Brunegård kommer inte sikta på Europaparlamentet. Det slår hon fast i ett pressmeddelande.
– Jag har därför valt att kandidera på en mer tillbakadragen position, säger Gudrun Brunegård (KD).

Annons:

Gudrun Brunegård från Vimmerby kom in i riksdagen i valet 2022 för Kristdemokraterna. Hon har varit aktuell för en relativt framskjuten placering på KD:s valsedel inför EU-valet 2024. 

Den 13 oktober ska partiet fastställa sin lista Europarlamentsvalet. Nomineringskommittén anordnade ett nationellt provval och Gudrun Brunegård hamnade då åttonde plats.

– EU-frågorna är mycket betydelsefulla. De beslut som fattas där berör oss på många sätt. Frågor som den fria rörligheten för handel och arbetsmarknad, men även gränsöverskridande kriminalitet, klimat- och miljöfrågor är viktiga att hantera inom EU-gemenskapen. Däremot behöver vi hålla emot när EU försöker lägga sig i frågor där vi själva har bäst kunskap och beslutsförmåga. Jag tänker då exempelvis på de speciella förutsättningarna för svenskt jord- och skogsbruk, säger Gudrun Brunegård. 

Men Brunegård kommer inte kampanja för att nå Bryssel.

– Jag är tacksam och djupt rörd över det starka stöd jag fått i medlemsomröstningen. Efter noggrant övervägande har jag dock kommit fram till att mitt uppdrag i riksdagen, med större delen av veckan i Stockholm, gör det svårt att driva valrörelse hemma i Kalmar län. Jag har därför valt att kandidera på en mer tillbakadragen position.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt