Annons:

Rydell (MP):

Jessica Rydell gläds åt den budgetproposition som regeringen presenterade i dag.

Rydell (MP): "Grönaste budgeten någonsin i Sverige"

I dag presenterade regeringen sin budgetproposition. En budget som delar det politiska landskapet. En som gillar den är Miljöpartiets landstingsråd Jessica Rydell.
– Detta är den grönaste budget som någonsin lagts fram i Sverige, säger hon.

Annons:

Den socialdemokratiska och miljöpartistiska regeringen presenterade på onsdagen sin budgetproposition. En budget som innehåller en mängd reformer. 

Jessica Rydell, landstingsråd för Miljöpartiet i Kalmar län, är nöjd med budgeten. 

– Med Miljöpartiet i regering bygger vi ett hållbarare samhälle, säger hon i en kommentar. 

Rydell väljer att lyfta fram tre satsningar i budgeten: den på primärvården, cellprovscreening och på den fria konsten. 

Om primärvården säger hon så här:

– Regeringen gör det möjligt för oss att fortsätta vår inslagna väg för att förstärka den nära vården. I budgeten anslås en miljard till primärvården för att bland annat öka tillgängligheten, och för vårt landstings del handlar det om i runda slängar 20 miljoner kronor. Det är välbehövliga pengar som är i helt vår inriktning i att föra vården närmare Kalmar läns invånare.

"Ingen kvinna ska behöva avstå"

När det gäller cellproverna menar hon att det är en liten, men ack så betydande jämlikhets- och jämställdhetsfråga inom sjukvården.

– Ingen kvinna ska behöva avstå från att ta cellprov av ekonomiska skäl. Regeringen avsätter därför 141 miljoner kronor per år för att kompensera landstingen i detta.

Om satsningen på den fria konsten säger hon följande: 

– Budgeten förstärker den fria konsten i landet med 115 miljoner kronor. De är lika unikt som glädjande. I vårt län är kulturen väldigt ”instutionstyngd” och centrerad till den södra delen. Satsningen på den fria konsten kan skapa större möjligheter till större jämlikhet och mer konst och kultur på fler ställen i Kalmar län. Miljöpartiet har under flera år som ensamt parti drivit denna linje i länet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt