Annons:

Åtta år i kommunfullmäktige – nu vill hon ha nya utmaningar

Caroline Axelsson (mitten) ska satsa mer på landstinget inför nästa års val. Foto: Ossian Mathiasson

Åtta år i kommunfullmäktige – nu vill hon ha nya utmaningar

Caroline Axelsson (MP) har suttit i kommunfullmäktige sedan valet 2010.
Till nästa års val satsar hon mer på landstinget.
– Jag kandiderar till förstaplatsen på Miljöpartiets landstingslista för kretsen Vimmerby/Hultsfred, säger hon.

Annons:

Caroline Axelsson har varit gruppledare för Miljöpartiet i Vimmerby sedan 2008 och kom in i fullmäktige efter valet 2010.

I lika många år har hon även varit landstingspolitiker för Miljöpartiet i Kalmar län och till nästa års val vill hon lägga ännu mer energi på landstinget.

Hon siktar på att bli förstanamnet på Miljöpartiets landstingslista för Vimmerby och Hultsfred.

I januari ska partiet ha ett provval och då får medlemmarna säga vad de tycker om förslaget.

– Jag vill satsa mer på landstinget än kommunen till nästa års val. Jag tycker att mina chanser är ganska goda. Jag hade samma ambition inför förra valet men då hade vi inom partiet bestämt att det skulle vara varannan man och varannan kvinna på listan. Då flyttades jag ner till plats två, säger Caroline Axelsson.

"Dags att lämna över"

Efter valet 2014 har hon kommit i landstingsfullmäktige på ett bra sätt och erbjöds en lyssnarplats när en av politikerna från Oskarshamn flyttade till Gotland.

– Jag tycker att jag har kommit in i det bra. Sen har vi inom Miljöpartiet en princip som säger att man inte ska sitta mer än åtta år på en och samma post. Det är dags för mig att lämna över till Annika (Fundin), jag har snart suttit i fullmäktige i åtta år.

Trots det så kommer hon ställa upp i kommunvalet.

– Ja, det kommer jag göra. Jag kommer nog stå som namn nummer två efter Annika.

Hur vill du summera snart åtta år i fullmäktige?

– Det har varit lärorikt och tufft. Ibland har jag känt att det har varit ganska motigt, speciellt under denna mandatperiod när vi bara har haft ett mandat. Man har ingen att bolla idéer och tankar med och allt måste förberedas i förväg. Inför budget så känns det ganska tufft, vi vet redan innan att den inte kommer gå igenom.

Landstingsrådet var på plats

För en tid sedan träffades Vimmerbys och Hultsfreds miljöpartiska medlemmar för att diskutera den nya landstingsplanen, visa upp de gröna framsteg som genomförts under mandatperioden och visa vilka områden de vill förbättra och utveckla i landstinget och regionen i framtiden.

Landstingsrådet Jessica Rydell var på plats.

– Jag är nöjd med landstingsbudgeten som vi har satt tillsammans med S och V. Vi har fått ett stort genomslag för våra frågor. Vi ville ha mer pengar till primärvården och det har vi lyckats med, både i fjol och i år. Utbildningsenheten på Vimmerby vårdcentral som vi redan har infört är väldigt bra, säger Jessica Rydell.

Finns det någon speciellt som ni jobbar extra med?

– En sak som vi jobbar väldigt mycket med är digitaliseringen inom sjukvården på olika sätt. Som patient ska man kunna gå in på webben och boka tider, se provsvar och få mer information om just sin situation. Den nära vården, ungas hälsa och psykisk ohälsa är något som vi vill utveckla ytterligare, säger Rydell. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt