Annons:

CAMPUS RÄDDAS – SÅ BLIR NYA LÖSNINGEN

Campus Vimmerby räddas, men i reducerad form. Foto: Jakob Karlsson

CAMPUS RÄDDAS – SÅ BLIR NYA LÖSNINGEN

Campus Vimmerby kommer att leva vidare – men i reducerad form. Totalt sparar kommunen en miljon kronor på det nya upplägget.

Annons:

Många stora framtidsfrågor avhandlades på barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde. I stort sett har man tittat på allt och däribland Campus Vimmerby.

Förvaltningen har utrett framtiden för Campus Vimmerby och presenterade tre alternativ för nämnden:

  • Att fortsätta som tidigare.
  • Att lägga ned och spara 5,5 miljoner.
  • Att slå ihop Campus Vimmerby med Vimmerby Lärcenter och spara en miljon.

"Gjort en riskbedömning"

Det blev det sista alternativet och nämnden var enig i det beslutet.

– Vi slår ihop det med lärcenter och det betyder att vi inte ersätter en utbildningskoordinator som går i pension, kommunikatören kommer även jobba på gymnasiet och vi reducerar ledningsstrukturen och har framöver enbart en rektor för verksamheterna. Campuschefen försvinner och lärcenters rektor går in som rektor även för Campus.

Totalt minskas antalet tjänster med 1,5 och i kronor handlar det om nästan exakt en miljon. En följd kan bli färre utbildningar på Campus, men det vet man inte ännu.

– Vi har gjort en riskbedömning i samband med det här och det blir en ökad arbetsbelastning på de som är kvar, vissa utbildningar kanske vi inte kan erbjuda. För att få utbildningar hit finns det en kravbild som vi kanske inte alltid kan tillmötesgå, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

"Hittat en strategi"

Peter Karlsson (C) är ordförande i nämnden:

– Klart det får konsekvenser, men nämndens viljeriktning är att Campus är viktigt med tanke på kompetensförsörjningsutmaningarna vi har. Det ger oss också möjlighet att vidareutbilda våra medarbetare.

Karlsson hoppas att den nya lösningen ska bli långsiktigt hållbar.

– Nu när vi slår ihop det hoppas jag att vi hittat en strategi och att denna del inte bli ifrågasatt på samma sätt framöver.

Ola Gustafsson (KD):

– Det är viktigt att ha Campus kvar, det är viktigt för hela kommunen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt