Annons:

Fler lokaler behövs om Campus ska nå sin målbild. Foto: Arkivbild

Fler lokaler behövs – om Campus ska nå sin målbild

Vimmerbyalliansen ska satsa på Campus-projektet i budgeten. Nya lokaler behövs om Campus Vimmerby ska kunna nå sin målbild 2022.
– Vi vill inte falla på att vi inte har utrustade lokaler, säger BUN:s ordförande Peter Karlsson (C). 

Annons:

Det satsas vidare på Campus Vimmerby. Nya lokaler måste tillskapas om målbilden de kommande åren ska kunna nås.

– Det är många utbildningar på gång och då kommer fler lokaler behövs. Det tittas på en ombyggnation där nere, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Karlsson. 

Hur många fler lokaler kan behövas?

– I det här skedet kommer det bli några studie- och grupprum. Det ligger utbildningar i röret för 2021, men det är svårt att säga exakt för det ligger i ansökningsfasen just nu. Det är fyra nya högskoleutbildningar som man har ansökt om och vi får veta först vid årsskiftet om det går igenom. Det är tre högskoleprogram och ett vet vi kommer starta sedan tidigare, det är grundlärare med inriktning på fritidshem, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

"Flexibla lokaler"

Planerade utbildningar till 2021 är bland annat socialpsykiatriska programmet och systemutveckling IT- och samhälle. Därutöver tillkommer ett flertal kortkurser för näringslivet. 

– Vi vet inte än om en del av dessa kommer bli av. Men vi vill inte falla på att vi inte har utrustade lokaler, säger Peter Karlsson.

– Det ska vara flexibla lokaler, så det är lätt att ändra om från ett större klassrum till ett grupprum varefter behoven förändras, säger Marie Nicholson (M). 

Ljus framtid

Målbilden för Campus Småland, som också inbegriper Västervik och Hultsfred, är bland annat 15 nya utbildningsprogram, 15 fristående kurser och 15 yrkeshögskoleutbildningar. 

– Om planen är fullt utbyggd 2022 skulle det innebära över 300 studenter i Vimmerby. Det är ganska mycket och utmaningen är att vi in elever. Det räcker inte bara att erbjuda program, man måste ha studenter också, säger Nicholson och fortsätter:

– Ju mer vi pratar m Campus, desto mer medvetna blir människor om det och desto bättre kommer det gå. Jag tror att det kommer ta ett steg uppåt nu när människor börjat vänja sig vid digitala lösningar. Ju fler studenter vi har, desto lättare blir det också att attrahera nya. Etablerar det sig att den här möjligheten finns lokalt kommer intresset öka. 

Framtiden är ljus för Campus Vimmerby, siar man.

– Det är bra för människor längre fram i livet, som kanske skaffat både familj och arbete, att kombinera det. Det är en grupp man inte kan nå annars. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt