Annons:

Här kan du få rabatt för att bo – Vimarhem testar nytt grepp

Vimarhem har flest lediga lägenheter i Storebro. Men rabatten gäller även i Rumskulla, Gullringen, Södra Vi och Locknevi. Foto: Arkivbild

Här kan du få rabatt för att bo – Vimarhem testar nytt grepp

Vimarhem har tidigare haft ungdomsrabatter på landsbygden. Nu testar man ett nytt grepp – och ger alla nyinflyttade på flera orter möjlighet att dra av en tusenlapp i månaden för hyran under 2024.
– Vi behöver göra något känner vi, säger Magnus Danlid (C), ordförande i det kommunala bostadsbolaget.

Annons:

Totalt har Vimarhem 59 lediga lägenheter på fem olika orter i kommunen. Det rör sig om 36 ettor, 27 tvåor och nio trerummare. Drygt hälften av dessa lägenheter finns i Storebro och övriga i Södra Vi, Gullringen, Rumskulla och Locknevi. 

Nu vill det kommunala bostadsbolaget locka till inflyttning i dessa lägenheter. 

Planen är att göra det med en ny hyresrabatt för den som väljer att flytta in i någon av dessa lägenheter. Rabatten kommer att vara 1 000 kronor i månaden för nya hyresgäster och gäller som längst i sex månader under 2024. 

– Antalet lediga lägenheter har ökat den senaste tiden i de orter som nämns. Vi måste hantera de här 59 lediga lägenheterna och därför har vi sagt att vi erbjuder nya hyresgäster 1 000 kronor i rabatt på hyran i sex månader, säger Magnus Danlid (C), ordförande för Vimarhem. 

"Tillfälligt smörjmedel"

Tidigare har Vimarhem haft en liknande satsning i Gullringen, Rumskulla och Locknevi. 

– Då var det kopplat till ålder också och en ungdomsrabatt kan man säga, men nu finns ingen åldersbegränsning för det här. 

Hur tror du den som redan bor i en lägenhet i dessa orter reagerar?

– Det är klart att man kan tycka att det är konstigt om någon ny får lägre hyra än jag som redan bott här i många år, men det här är ett tillfälligt smörjmedel för att uppmärksamma de här lägenheterna och visa på att vi har många lägenheter i gott skick med bra lägen på de här orterna. 

Ska utvärderas

Försöket ska nu prövas under hela 2024. Den som flyttar in efter halvårsskiftet får inte hela rabatten. 

– Den gäller till siste december och för att få rabatt i sex månader, så ska man flytta in före den 1 juli. 

Vad händer efter det?

– Vi får utvärdera det här. Förhoppningsvis kommer vi se att vi har fått folk att flytta dit. Vi har så pass många lediga lägenheter nu att vi behöver göra något känner vi. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt