Annons:

KLART: Gång- och cykelväg i Gullringen blir av tidigare

Det blir en gång- och cykelväg i Gullringen. Foto: Pixabay

KLART: Gång- och cykelväg i Gullringen blir av tidigare

En gång- och cykelväg i Gullringen har länge funnits med i diskussionerna – men aldrig verkställts. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott tagit beslut om en investering under 2018.
– Det ska påbörjas direkt nästa år, säger Helen Nilsson (S).

Annons:

Framför allt har bygdeföreningen i Gullringen flera gånger lyft frågan om en gång- och cykelväg. Även politiker, som kristdemokraten Ola Gustafsson, har lyft behovet av en gång- och cykelväg i samhället. 

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott tagit beslut om att köra igång den investeringen under 2018. 

– Vi ser över alla investeringar hela tiden och den här fördelar vi om, så den kommer att påbörjas direkt. Det ska gå igång tidigt nästa år, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen. 

Varför gör ni det här nu?

– Vi har mätt underlag för trafiken tidigare och vi har haft det här med i budgeten, men i och med att man bygger ut sin husfabrik där, så ser vi att det blir ännu mer tung trafik. Så det blev avgörande, då kör vi igång. Är det en farlig väg så måste vi göra vad vi kan för att det inte ska ske tillbud. 

"Skulle jag tro"

Investeringen väntas landa på några hundra tusen kronor. Helen Nilsson tror att det kan bli klart under 2018. 

– Det skulle jag tro. Utredning har ju gjorts, men det har aldrig genomförts. Nu plockar vi upp den igen och diskuterar det med Trafikverket. Det är även bra att prata med dem i Gullringen och vi har människor att prata med sedan vi satte igång med SLUS-projektet.

Gång- och cykelvägen var annars planerad till 2021.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt