Annons:

Nilssons kontring:

Foto: Pixabay

Nilssons kontring: "Hur går det med GC-vägen i Gullringen?"

Under Socialdemokraternas tid vid makten fick dåvarande kommunalrådet Helen Nilsson (S) återkommande frågor om gång- och cykelvägen i Gullringen. På kvällens fullmäktige kontrade hon – och ställde samma fråga till Ola Gustafsson (KD).
– Beskedet jag har fått är att det ska komma igång snarast, svarade han.

Annons:

Under den gångna mandatperioden stred kristdemokraten Ola Gustafsson hårt för en gång- och cykelväg i Gullringen. Då i opposition.

Han ställde vid flera tillfällen frågor till Helen Nilsson (S), då kommunalråd i kommunen, om hur det gick GC-vägen. 

I september 2018 meddelade Helen Nilsson att gång- och cykelbanan var beslutad att genomföras. Det kan du läsa om här.

Men ännu finns ingen gång- och cykelväg i Gullringen.

– Jag har under hösten ställt frågan utan att få kläm på hur lång tid det ska ta. Jag har inte längre makten att trycka på, så nu får jag lyfta frågan med dig om cykelvägen i Gullringen här. Vi tog beslut under förra mandatperioden och plockade upp den på banan. Vi såg till att investeringsmedel fanns och tog också ett igångsättningsbeslut. Nu har det gått ett halvår och det finns fortfarande ingen cykelväg i Gullringen. När har vi det? frågade Helen Nilsson under ledamöernas frågestund.

"Följer frågan noggrant"

Ola Gustafsson (KD) svarade att han och Helen Nilsson (S) länge debatterat den här frågan.

– Läget nu är att ägandet av marken gick över till kommunen första april. Innan dess har träden fällts och vi har också inväntat en upphandling av småentreprenader. Den ska vara avslutad och avtal är tecknat, säger han och fortsätter:

– Beskedet jag har fått är att det ska komma igång snarast. Den ska byggas under 2019, men beläggningsarbete kommer ske under 2020. Det beror på att det finns mycket som behöver fyllas på där. Men jag kan lova dig, jag följer upp den här frågan noggrant.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt