Annons:

HAN LÄMNAR POLITIKEN – HOPPADE AV UNDER NOMINERINGSMÖTET

Magnus Gustafsson lämnar poltiken efter valet. Foto: Arkiv

HAN LÄMNAR POLITIKEN – HOPPADE AV UNDER NOMINERINGSMÖTET

Efter höstens val blir det inga fler politiska sammanträden för Magnus Gustafsson. Moderaten väljer att lämna poltiken – och ställer inte upp i valet i höst.
– Jag känner inte att jag har stöd bland de aktiva partikamraterna för det jag står för, säger Magnus Gustafsson (M) till LN/VT.

Annons:

Magnus Gustafsson placerades på nionde plats efter att partiets medlemmar röstat i samband med nomineringsstämman nyligen. Gustafsson, som var ordförande i barn- och utbildningsnämnden mellan 2010 och 2014, röstades bort från fjärdeplatsen i en utslagsomröstning. 

Det skriver Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning.

– Det vara bara de som ska stå med på listan som var där och röstade, inte övriga medlemmar tyvärr. Och känner man inte stöd från de som man sen ska jobba ihop med i politiken, då blir det svårt, säger Magnus Gustafsson.

Han känner att partiets utfastning mot honom ska ha börjat redan efter koalitionen med Socialdemokraterna.

– Jag har inga invändningar mot att Socialdemokraterna vill ha ordförandeposten i barn- och utbildningsnämnden, men jag tycker det hade varit naturligt att jag fortsatt som vice ordförande, säger han.

Aktiv i tolv år

I tolv år har han varit aktiv i kommunpolitiken. Men nu är det slut med det.

- Jag kommer inte att vara med via någon lista. Möjligen fortsätter jag som fri debattör. Det finns fortfarande en hel del som är riktigt dåligt och som det behöver beslutas om åtgärder mot. Det är i många fall sånt som vi inte kan besluta om själva i kommunen, men vi måste agera och göra rösten hörd. Behovet av politiskt engagemang kommer bara fortsätta att öka.

Magnus Gustafsson ska sitta kvar i kommunstyrelsen året ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt