Annons:

Nicholson efter VH-kommentaren:

Marie Nicholson tar avstånd från partikamraten Tomas Petersons uttalanden om ishallen.

Nicholson efter VH-kommentaren: "Kan bli frustrerad på honom"

Moderaterna står inte bakom den åsikt Tomas Peterson (M) torgförde på Dagens Vimmerby. Det säger gruppledaren Marie Nicholson (M).
– Jag kan bli frustrerad på honom, men samtidigt kan jag inte göra så mycket åt det, säger hon.

Annons:

Moderaterna står inte bakom den kommentar Tomas Peterson (M) skrev på Dagens Vimmerby i helgen och som han undertecknade med "privat".

– Tomas har precis som alla andra rätt att ha en personlig åsikt, men eftersom att han är vår främsta företrädare i kommunen så borde han ha insett att det han skriver privat kopplas ihop med Moderaterna. Vi delar inte på något sätt hans åsikt och därför beklagar jag det, säger Marie Nicholson (M), gruppledare för Moderaterna.

Vad är det ni vänder er emot?

– Sättet han har uttryckt det på kanske inte reflekterar vad han egentligen tycker. När jag först läste kommentaren hade jag samma reaktion som alla andra, att han sätter föreningar mot varandra. Det är absolut inte så att ett cup- eller matchresultat ska avgöra vad vi ska satsa på.

Går det att uppfatta hans kommentar som sådan som raljant?

– Så kan man säkert läsa det, men det beror nog på vilka glasögon man har.

"Sagt att det var olämpligt"

Marie Nicholson anser att man är kommunalråd 24 timmar om dygnet.

– Därför ska man vara noggrann med vad man går ut och säger. Jag vet att Tomas inser att det här var olämpligt. 

Vad har du sagt till honom?

– Att jag tyckte att det var olämpligt.

Tror du att det här kan skada förtroendet för Moderaterna bland dem som är hockeyintresserade?

– Jag hoppas inte det. Det här är inte vår åsikt att ett resultat ska påverka huruvida vi renoverar ishallen eller inte. Vi kanske får gå ut och förtydliga från partiet hur vi står i frågan.

Hur står Moderaterna i frågan?

– Vi vill gärna möta Vimmerby Hockey och få till en riktigt bra och hållbar lösning. Sedan avgör kommunens ekonomi ambitionen i den satsningen. Det är många andra saker som knackar på och behöver pengar, men det vet Vimmerby Hockey om och de är väldigt rimliga på det sättet. Vi har inte tagit något beslut, utan vi väntar på att få se vilka möjligheter som finns. Men det ska inte vara tillfälliga lösningar, utan det ska vara en hållbar lösning. Vi skulle gärna se att man kunde arbeta tillsammans med näringslivet, men det är vårt investeringsutrymme som avgör i slutändan. Vi har ett jättebehov av en ny skola, vi har behov av ett nytt äldreboende och ett nytt LSS-boende. Bygger vi inte det i tid så skulle det drabba vår driftbudget. Det förstår vem som helst att det vore oansvarigt av oss att gå fram med en multiarena innan vi vet att vi klarar av det.

Är det inte som han säger, att man måste ställa föreningar mot varandra på grund av det ansträngda ekonomiska läget?

– Vi har många föreningar som har stora behov, samtidigt är föreningslivet väldigt viktigt. Varje krona man satsar får man igen på ett eller annat sätt. Men kommunens ekonomi avgör vilket utrymme det finns för satsningar. Ett år kanske en förening får investeringsbidrag, ett annat år är det en annan förening. Det som ska avgöra är vilket engagemang som finns i föreningen, hur folkhälso-, integration- och jämlikhetsarbetet ser ut och hur viktig man är för bygden. Det är mycket som spelar in.

"Trodde inte det var Tomas"

Tidigare har Tomas Peterson (M) sagt att ishallen bör hålla lika länge som stadshuset, som byggdes 1976. Varför han väljer att göra dessa utspel vet inte Marie Nicholson.

Blir du besviken på honom?

– Jag kan bli frustrerad på honom, men samtidigt kan jag inte göra så mycket åt det. Han har rätt att säga vad han vill. 

Anser du att han på ett bra sätt har förtydligat vad han menar?

– Absolut. Jag tycker att kommentaren är lite klumpligt skriven och det är lätt att tolka in saker i den som jag inte tror att han tänker. Han har bara uttryckt sig lite olyckligt, jag tror inte att han är raljerande.

Hur reagerade du när du läste kommentaren?

– Jag trodde faktiskt inte att det var Tomas, så jag var tvungen att kolla upp det med honom. Han brukar inte kommentera så här. 

"Fantastiskt med framgångar"

Om och hur Moderaterna ska förtydliga sin syn på ishallsfrågan ytterligare är ännu oklart.

– Just det att vi tycker verkligen att det finns en plats i Vimmerby för ett bra hockeylag och att vi tycker att det är fantastiskt att de har såna framgångar som de har och självklart vill vi arbeta tillsammans med dem för att hitta en lösning alla är nöjda med.

Marie Nicholson tror att många politiker följer hockeyn.

– Det tror jag, jag tror att många går och tittar på dem live och följer hur det går för dem via media.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt