Annons:

  • Här är Liberalernas valsedel – företagare kliver in i partiet

    Johan Rosén toppar Liberalernas valsedel till höstens val. Foto: Rosén & Liljeblad

  • Här är Liberalernas valsedel – företagare kliver in i partiet

    Simon Sauma kliver in i Liberalerna. Foto: Simon Henriksson

Här är Liberalernas valsedel – företagare kliver in i partiet

Liberalerna är tillbaka i Vimmerbypolitiken med ett valprogram som säkerligen chockar en del. På sin lista till valet har man också åtta valbara kandidater. En av dem är en känd företagare i Vimmerby.
– Den som vill åstadkomma att vi får samma service som andra likvärdiga kommuner ska rösta på oss, säger Johan Rosén, toppnamn för Liberalerna.

Annons:

Flera hade säkert räknat ut Liberalerna inför höstens val. 

Men det ska man kanske inte göra. Både Börje Forss och Johan Rosén har begärt återinträde i kommunfullmäktige – och partiet går också fram med ett valprogram som sticker ut. 

Nu presenterar partiet sin valsedel, som består av åtta namn. Bland annat finns Simon Sauma, som driver Café Royal och Frasses, in på fjärdeplats på listan. 

– Vi har på vår nya vallista fyra valbara personer med invandrad bakgrund. Vi har kontakt med ytterligare invandrare och vi gör så mycket som möjligt för att invandrare ska få ett arbete. Vi försöker vända på alla stenar och gör så mycket som möjligt för att hjälpa och dra nytta av invandrarna, säger Johan Rosén, som toppar listan före Börje Forss. 

Hur ser du på er valsedel?

– Om listan har vi bara att säga att den som vill åstadkomma så att vi får samma service som andra likvärdiga kommuner ska rösta på oss. Den som vill skapa bättre möjligheter för människor från andra länder som kommer därför att de behöver skydd och samtidigt ta tillvara och utnyttja deras resurser ska rösta på Liberalerna.

Utesluter samarbete med SD

Vad Liberalerna har för mål när det gäller antal procent och mandat och vilka möjligheter Johan Rosén ser för att partiet ska klara treprocentspärren vill han inte svara på.

– Övriga frågor är spekulationer och vi kan bara hoppas att vi får röster, säger han.

Det låter inte som att Liberalerna vill se ett allianssamarbete.

– Lokalt i Vimmerby är det inte en fråga om alliansen mot S, V och MP. Det är en fråga om maktpartier mot opposition. 

Vilka kan ni tänka er att samarbeta med?

– Vi kan tänka oss att ingå i en maktkoalition om kompromissen är acceptabel utifrån det mandatprogram vi har. Den maktkoalitionen kan inte grundas på samarbete med SD. Blir inte kompromissen acceptabel går vi i opposition tillsammans med övriga invalda partier. Sedan innebär inte makt respektive opposition att det utesluter samarbete i sakfrågor.

Fakta

Liberalernas valsedel till valet 2018:

1 Johan Rosén     

2. Börje Forss

3. Dukagjin Nykvist     

4. Simon Sauma     

5. Bassam Yosef     

6. Joseph Somi     

7. Berna Karlsson     

8. Jan Karlsson

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt