Annons:

Kommunalrådet: ”Finns viktigare saker att lägga resurser på”

Kommunalrådet Tomas Peterson är inte särskilt imponerad över Regeringens satsning. Foto: Jakob Karlsson

Kommunalrådet: ”Finns viktigare saker att lägga resurser på”

Många socialdemokrater njöt ordentligt när det nya servicekontoret invigdes i går. Majoritetspartnern Tomas Peterson (M) var inte lika imponerad.
– Det finns viktigare saker att lägga resurserna på, säger han.

Annons:

Regeringens satsning på tio nya servicekontor, däribland ett i Vimmerby, hyllades av många under gårdagens invigning. Kommunalrådet Tomas Peterson instämde inte i den kören.

– Vi är lite kluvna och tycker att det är bättre att satsa på digitala tjänster och göra dem mer tillgängliga. Samtidigt är det bra för de som har problem med det digitala och för oss som kommun.

”Finns viktigare saker”

Många talare poängterade behovet av det fysiska mötet med statliga tjänstemän.

– Det finns ett behov, men det minskar och det finns viktigare saker att lägga resurserna på. Jag kan tycka att det är en lite konstig prioritering av Socialdemokraterna och hade velat se en satsning på järnvägen istället. Jag reagerade väldigt negativt på den nationella planen i går och det är beklagligt. Resurserna hamnar på västsidan eller in storstäderna.

Poängterar Gullringen

Det Tomas Peterson tänker på är förstås att inga medel i den nationella planen läggs på Tjustbanan och Stångådalsbanan. Något som inte heller Alliansen prioriterade under regeringsåren 2006-2014.

– Det är riktigt och det är en prioteringsfråga. Man måste se till landsbygden och förutsättningarna för en bra infrastruktur finns i Kalmar län. Vi har stor turism och resandeströmmar på de här stråken. Vi får jobba vidare med frågan och använda de regionala medlen. Det första för Vimmerby är ett mötesspår i Gullringen och få till ett tågstopp där.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt