Annons:

Moderaterna vill ta fram en kommunal trygghetsplan

Marie Nicholson och Claes Wetterström vill se en kommunal trygghetsplan. Foto: Moderaterna

Moderaterna vill ta fram en kommunal trygghetsplan

Moderaterna i Vimmerby vill att kommunen tar fram en kommunal trygghetsplan – och tycker inte att de åtgärder som vidtagits hittills är tillräckliga.
– Kommunen behöver arbeta med det här systematiskt, säger Marie Nicholson, Moderaternas kommunalrådskandiadat.

Annons:

Moderaterna har varit delaktiga i en del trygghetsskapande åtgärder under mandatperioden. Det handlar bland annat om fler tända gatlampor och att ha ett trygghetstänk när man röjer i parker och grönområden. Partiet har även instiftat ett trygghetspris. 

– Vi har talat väldigt mycket trygghet med människor under den här valrörelsen. De åtgärder vi hittills föreslagit är inte tillräckliga. Kommunen behöver arbeta med det här systematiskt, säger Marie Nicholson. 

Partiet vill nu att kommunen tar fram en kommunal trygghetsplan.

– Det är inte så svårt att trygga ett mindre område men risken finns att vi då flyttar problemet till nästa ställe. Det behövs en regelbunden dialog med våra kommuninvånare för att veta vilka områden som upplevs som otrygga, , säger Claes Wetterström, trea på Moderaternas lista. 

"Ska kunna röra sig fritt"

Trygghetsplanen ska utgå från regelbundna samtal med olika grupper i samhället. 

– Det finns flera åtgärder en kommun kan göra och jag vill att vi tar varje förslag på allvar. Bristen på taxi på kvällar och helger är ett växande problem. Jag förstår att svart-taxiverksamhet har ökat. Det är ett bekymmer, säger Nicholson.

Moderaterna säger dock nej till att finansiera taxi på kvällar och nätter med skattepengar – men man ställer gärna upp på att ta fram en undersökning av efterfrågan. 

Målet med trygghetsplanen är klart: 

– Man ska kunna röra sig fritt överallt i kommunen. Det ska inte finnas cykel- eller gångvägar som man undviker på kvällarna, säger Claes Wetterström. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt