Annons:

SD fortsätter tiga om årsmötet

Sverigedemokraterna vägrar svara på några frågor om årsmötet. Under måndagens fullmäktige ignorerades Dagens Vimmerby av SD:s ordförande Bengt Barkstam.

Annons:

Sverigedemokraterna lovade att lägga korten på borden efter att årsmötet var avklarat. 

Men det gör de inte. I stället tiger partiet helt – och vägrar svara på Dagens Vimmerbys frågor. 

Anneli Jakobsson svarade "Inga kommentarer" och hänvisade till partiets ordförande lokalt, Bengt Barkstam, angående vad som sades på årsmötet i söndags. Men när vår tidning började ställa frågor svarade Bengt Barkstam så här:

– Det tror jag inte, säger Bengt Barkstam. 

Dagens Vimmerbys reporter sade då att partiet själva sagt att de skulle kommentera efter årsmötet, men då svarade Bengt Barkstam ingenting. När vi frågade om de inte tänkte kommentera sade han ingenting. På frågan om han tänkte ignorera oss svarade han inte heller. Sverigedemokraterna tiger därmed om vad som beslutades på årsmötet. 

"Kommer visa allt"

Det var i december som det stormade rejält om SD:s lokalavdelning. Den 7 december splittrades SD Vimmerby-Hultsfred i två olika föreningar. Kort därefter hoppade Sandor Högye av styrelsen eftersom inköp hade gjorts utan styrelsebeslut. Enligt Högye var det närmare 80 000 kronor som försvunnit från partikassan. 

– Mot slutet av året fick jag reda på att vi inte hade någonting kvar. Då undrar man vad som har hänt. En stor del har gått till partiets kassa på riksnivå, men det har även gjorts inköp av kontorsmaterial och det borde finnas styrelsebeslut på det. Jag har inte haft någon insyn i vad som har skett. Det finns inte ett enda styrelsebeslut på några utbetalningar och det är saker som köpts in utan att jag vet vad det är, sa Högye till Dagens Vimmerby i början av december.

Kort därefter framkom det att Nils-Erik Johansson, tidigare styrelseledamot, fått hjälp med att betala sina böter för hets mot folkgrupp – med partikassan. Enligt Johansson försökte partiets kassör Anneli Jakobsson få Johansson att skriva på ett kvitto om datasupport för att rättfärdiga överföringen.  

Det vägrade Johansson att göra. Jakobsson var mycket fåordig i sina kommentarer om härvan i början av december. Jakobsson ville avvakta årsmötet i början av 2016:

– Vi säger ingenting förrän efter årsmötet. Vi har kvitton på precis allt och kommer att visa allt efter årsmötet.

Några frågor

Men i stället lägger SD partiet locket på helt och hållet och vägrar svara på våra frågor. Även på våra frågor om varför SD Vimmerby är skyldiga föreningen i Hultsfred pengar. 

Här är några av de frågor som DV vill ställa till SD:

Finns det ett kvitto på utbetalning till Nils-Erik Johansson?

Har ni gjort inköp utan styrelsebeslut?

Vad har ni köpt för partikassan?

Kan vi få ta del av årsredovisningen och era utgifter?

Varför är SD Vimmerby skyldiga SD Hultsfred pengar?


Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt