Annons:

Skolskjutsfrågan lyftes i fullmäktige:

Ingela Nilsson Nachtweij (C) lyfte skolskjutsfrågan med kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Skolskjutsfrågan lyftes i fullmäktige: "Måste mynna ut i ett regelverk"

Kommuninvånaren Jimmy Andersson upprörs över situationen för hans dotter Tyra. Skolskjutsfrågan togs upp av oppositionsrådet Ingela Nilsson Nacthweij (C) under ledamöternas frågestund.
– Jag har inte hunnit ha någon dialog med tjänstemännen, svarade avgående kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Det var på måndagen som Dagens Vimmerby skrev om Jimmy Anderssons upprördhet över sexåriga dottern Tyras skolskjutssituation. Tyra har gått på förskola i Frödinge, men när det blev dags för att börja skolan tillhörde familjen Djursdala. 

Det innebär att dottern sammanlagt behöver ta sig fyra kilometer varje dag till skolskjutsen för att ta sig till Frödinge. Helt enligt regelverket, men Jimmy Andersson menar att kommunen hittat på en hållplats helt plötsligt.

Artikeln berördes av oppositionsrådet Ingela Nilsson Nacthweij (C) under ledamöternas frågestund på måndagens kommunfullmäktige.

– Någon dialog med tjänstemännen har jag inte hunnit haft. Men de här frågorna kan du ta upp under kommunstyrelsens arbetsutskott, då kan du också få kontakt med tjänstemännen. Att det har stått i media innebär inte att de har blivit informerade. Frågorna kan ställas på KSAU och jag har full tillit till att de jobbar med de här frågorna. Att alla tjänstemän ska läsa vad som skrivs i media, nej, det kan vi inte kräva. Vi får ställa våra frågor till tjänstemännen i de forum vi kan. Fyra kilometer varje dag är också enligt regelverket, säger Helen Nilsson (S). 

Rent generellt säger Nilsson att regelverket måste följas, men att man har rätt att välja annan skola. Nilsson Nactweij frågade också om trafiksamordnaren Joakim Svenssons uttalande, det om att han välkomnar ett överklagande.

– Man kan ordna medborgardialoger, men det måste mynna ut i ett regelverk, vi ska följa skolskjutsförfarandet i hela kommunen. Men en dialog, absolut, som kan leda till ett förändrat regelsystem. Men då måste det också komma ett uppdrag på att ett nytt reglemente ska tas fram, säger Helen Nilsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt