Annons:

Ägaren vill göra om fastigheten Eken till hyresrätter, men har ännu inte fått till finansieringen. Foto: Arkivbild

EKEN KAN GÖRAS OM TILL HYRESRÄTTER – ”INTE GÅTT SÅ BRA”

Eken har stått tom i många år. I ett brev till kommunen skriver ägarföretaget Agnig Xani AB att det finns planer på att göra om Eken till hyresrätter.

Annons:

Turerna runt kommunens gamla äldreboende har varit många under de senaste åren. I hopp om att fastigheten skulle bli ett vårdboende sålde kommunen fastigheten till vårdföretagaren Anders Hermansson för fem miljoner kronor. Detta var 2012. Kommunen hade själv beställt en värdering av fastigheten som visade att Eken var värd elva miljoner kronor. 

Något vårdboende blev det aldrig utan istället sålde Hermansson vidare fastigheten för tolv miljoner kronor. Köparen Agnig Xani skulle inrätta ett HVB-hem, men inte heller det har blivit av.

Vill bygga hyresrätter

Nu är tanken att det istället ska bli hyresrätter i fastigheten. DV har försökt att få till en intervju med Agnigs vd Robin Agnig i cirka ett halvårs tid, men utan resultat. I ett brev till kommunen skriver han såhär:

”Vi har arbetat med att ordna med finansiering för att bygga om till hyresrätter men det har inte gått så bra. Vi får se hur det blir, kommer informera innan”.

Den 5 oktober ställde Dagens Vimmerby frågan om hyresrätter till Robin Agnig via mejl. Den 7 december svarade han såhär: ”Finns inget konkret nu, lovar att återkomma till dig när jag har mer information”.

Ska byta ut låsen

Kommunen har fått in information om att människor i området är oroliga för vad som händer med Eken och att människor har lätt för att ta sig in i fastigheten. För en tid sedan stals en stor mängd nya vitvaror från fastigheten. Till kommunen skriver Agnig att låsen ska bytas ut för att minska risken för att obehöriga tar sig in. 

Ska Eken göras om till bostäder krävs en planändring. I dag är fastigheten endast godkänd för vård enligt detaljplanen. Ärendet har nu avslutats hos kommunen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt