Annons:

Då planerar Ekens nya ägare att vara igång i Vimmerby

Robin Agnig, vd för Agnig Xani AB, säger att något beslut om hur Eken ska användas inte tas förrän efter årsskiftet. Foto: Agnig Xani AB

Då planerar Ekens nya ägare att vara igång i Vimmerby

Agnig Xani AB har förvärvat Eken av Guldbjörnen AB för tolv miljoner kronor. Men företaget kommer inte att börja renovera fastigheten förrän efter årsskiftet. – Jag hoppas att vi kan vara igång under nästa år, säger vd:n Robin Agnig till Dagens Vimmerby.

Annons:

Agnig Xani AB är ett familjeföretag baserat i Stockholm med inriktning mot vård och omsorg. Företaget bedriver HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn, träningslägenheter och familjehemsvård. 

Nu kommer Agnig Xani etablera sig i Vimmerby. Företaget köper Eken av Anders Hermanssons bolag Guldbjörnen AB för tolv miljoner kronor. Vilken inriktning verksamheten i Vimmerby kommer att få är inte klart. 

– Vi vet inte än, vi håller på och kollar över det. Men vi vill göra något där vi skapar arbetstillfällen i kommunen, säger Robin Agnig, vd för Agnig Xani. 

Hur många arbetstillfällen kommer skapas?

– 30 stycken.

Inget inom asyl

Att Eken skulle användas till asylboende är uteslutet, enligt Robin Agnig. Inte heller boende för ensamkommande flyktingbarn är aktuellt. 

– Det blir inget inom asyl eller integration. Behovet av att hjälpa människor är inte lika stort längre, det finns redan många boenden. 

Verksamheten kommer att ligga inom vård- och omsorgsområdet. Mer vill inte vd:n säga i det här läget. 

– Vi har några planer, men det är ingenting vi kan gå ut med. När det blir bestämt är ni välkomna att titta. 

Hur stort är renoveringsbehovet?

– Det behöver renoveras en del, vi behöver uppdatera ventilation, våtutrymmen och fräscha upp så att det blir ett fint boende. 

Vill inte kommentera

Men renoveringen kommer troligen inte påbörjas förrän efter årsskiftet. Under 2017 hoppas Robin Agnig att verksamheten ska vara igång. 

– Vi har inget spikat datum, vi håller på och funderar och kommer börja renovera efter årsskiftet. Då ska vi ha tagit ett beslut också. 

Anders Hermansson betalade endast fem miljoner kronor för Eken för ett par år sedan till kommunen. Hur ser du på den här prislappen?

– Jag har ingen kommentar på det. Jag tycker att fastigheten är värd det här priset. 

Guldbjörnen AB:s vd Anders Hermansson ville inte kommentera försäljningen för Dagens Vimmerby. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt