Annons:

Värre bokslut för BUN än väntat – så stort blev underskottet

Otäckt underskott. BUN:s bokslut stannade på ett underskott på tio miljoner kronor.

Värre bokslut för BUN än väntat – så stort blev underskottet

Barn- och utbildningsnämndens 2015 slutade med ett stort underskott. BUN överskred sin budget med 10 648 000 kronor. – Det är oroande. Vi behöver titta på allt, säger BUN:s ordförande Camilla Stridh (S).

Annons:

Det blev värre än väntat. Bokslutet för barn- och utbildningsnämnden visar på ett underskott på 10 648 000 kronor. Delårsbokslutet, som kom i augusti, pekade mot ett minusresultat på 4,9 miljoner kronor. 

– Det är ett klart sämre resultat än väntat, säger BUN:s ordförande Camilla Stridh (S). 

Det finns flera orsaker till det stora underskottet, men förskolan är det stora bekymret. 

– Grundskolan har ett underskott på 1,4 miljoner kronor. Det är engångskostnader som har med ombyggnationen av Vimarskolan att göra i första hand, säger BUN:s vice ordförande Linda Ungsäter (M). 

Det handlar också om datakostnader och fler elevassistenter. Men det stora underskottet står förskolan för: Minus 8,9 miljoner kronor. 

– Förskolan är oroande och det är även det stora minusresultatet. Vi behöver titta på allt och förvaltningen har fått i uppdrag att sätta sig med förskolecheferna. 

Färre nämndssammanträden?

I och med att skolorna på landsbygden ska bevaras är det ett antal miljoner ytterligare som måste hittas under 2016. 

– Vi har samlat förskolecheferna och måste jobba vidare med en massa alternativ. Det handlar om tankar och idéer som ska lämnas in den andre mars. Vi försöker på alla håll, vi måste få ordning på underskottet och ska fortsätta att diskutera på nästa nämnd. 

Det kan bli färre nämndsmöten med barn- och utbildningsnämnden. 

– Vi kollar på allt. Alla måste dra sitt strå till stacken och hittar vi inte pengar måste vi titta på andra områden. Verkligen allt måste tittas på. Det är förskoleteam, att ta ut semester, öppettider och allmän förskola. Vi får jobba vidare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt