Annons:

Ordföranden om Stridhs avhopp: ”Synd”

Camilla Stridh (S) lämnar posten som ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Socialdemokraternas ordförande Mikael Svensson beklagar avhoppet. – Det är lite synd, men hon har fått ett nytt jobb och det får vi förstå, säger han.

Annons:

Camilla Stridh har fått en tjänst som ombudsman på IF Metall. I dag meddelade hon att hon lämnar uppdraget som BUN:s ordförande den 31 mars i år. Tidigare i veckan meddelade Linda Ungsäter (M) att hon lämnar uppdraget som vice ordförande.

– Jag tror inte att turbulensen som varit har påverkat. Camilla har fått ett nytt jobb och det får vi förstå. BUN är ett tungt uppdrag och det kan vara svårt att kombinera med jobb och familj.

Valberedningens arbete har redan satts igång. Frågan är om det blir samma uppdelning av posterna inom BUN som tidigare, med en socialdemokratisk ordförande och moderat vice.

– Det vet vi inte i dagsläget. Nu håller vi och Moderaterna på att ta fram namn och vi ska hitta en lösning med det bästa alternativet.

Många avhopp?

Magnus Gustafsson (M) var ordförande i BUN under den förra mandatperioden. Mikael Svensson vill inte säga om Gustafsson är aktuell.  

– Jag vill in spekulera runt några namn.

Valberedningens arbete bedöms vara klart inom en månad.

Stridhs avhopp är ett av många i Vimmerbypolitiken sedan valet 2014.

– Det är tufft att vara politiker och oftast har man familjeliv och jobb. Många omständigheter kan göra att man väljer att sluta och det är inte bra om färre vill bli politiker. Jag tror att vi har en läxa att lära och det är att vi har stoppat in folk för tidigt i de tyngre uppdragen. Jag tror att det är bättre om man får pröva på det lite först och sedan känna efter. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt