Annons:

Peterson: ”Bör ha budgetbeslut i april”

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) anser att budgetdiskussionen går framåt. Foto: Simon Henriksson

Peterson: ”Bör ha budgetbeslut i april”

Kommunen behöver spara 6,8 miljoner under 2016. Tomas Peterson (M) vill inte gå in på detaljer – men säger att man har kommit en bit på vägen. – Vi måste komma i hamn så fort som möjligt, säger han.

Annons:

Efter majoritetens beslut att bevara skolorna i Vimmerby är det hård press på politikerna att hitta nya besparingar. 6,8 miljoner krävs för att täcka upp för skolorna.

Budgetfrågan diskuterades flitigt på det första KSAU-sammanträdet i veckan och en lista har tagits fram med alla förslag som framkom på mötet med samtliga fullmäktigepartiers gruppledare.

– Alla förslag som kommer fram är värda att titta på. Jag vill inte gå in så mycket på förslagen, men en del av dem är förslag som många gånger har varit uppe i debatten, säger kommunalrådet Tomas Peterson (M).

Centerpartiet har lagt fram de förslag som man framförde under valrörelsen. Det handlar bland annat om att slopa förskoleteamet.

– Vi tittar på det inom förvaltningen. Jag har ingenting emot det, men verksamheten måste fungera också.

”Har en bra början”

Enligt Peterson har man kommit en bit på vägen mot de 6,8 miljonerna.

– Det finns inte konkreta förslag som täcker det hål som vi har uppkommit, men vi har en bra början och det viktiga är att vi får en bra dialog. Vi måste även se om förslagen är realistiska att genomföra politiskt. Vi hade ett bra förslag med skolorna, men det gick inte genomföra det politiskt.

Finns det en samsyn runt förslagen?

– Vi måste diskutera dem i respektive grupp först.

Peterson hoppas på ett nytt budgetbeslut i fullmäktige i april.

– Vi måste komma i hamn så fort som möjligt och kan vi inte få ett fullt paket i april så kanske vi i alla fall hittar delar som vi kan bli eniga om. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt