Annons:

Verksamheter kan tas bort:

Kommunstyrelsens ordförande Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Verksamheter kan tas bort: "Kan absolut inte ge något exempel"

Budgetberedningen uppmanar alla nämnder till återhållsamhet. Dessutom ber man dem att titta på möjligheten att ta bort viss del av verksamheten.
– Jag kan absolut inte ge något exempel, säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

I protokollet från senaste sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott står det att "kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit del av förutsättningarna och konstaterar att läget inför 2020 är ansträngt".

Fjolåret slutade dock med ett överskott på 27,5 miljoner kronor för kommunen. Det är exklusive bolagen.

– Årsredovisningen för 2018 går vi igenom på tisdag och jag vill inte förekomma det. Koncernen har gått ännu bättre, men vi tar det på tisdag, säger kommunstyrelsens ordförande Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Vad kan du säga om läget framåt?

– Det ser ansträngt ut framöver, mer kan jag inte säga.

"För tidigt i processen"

I protokollet står det också att "Utskottet, tillika budgetberedningen, uppmanar alla nämnder till återhållsamhet och väl genomtänkta prioriteringar. Det senare bör inkludera möjligheten att också ta bort viss del av verksamheten".

– Budgetprocessen som vi har är att nämnderna talar om vad de har för behov. Ibland kan det vara så att man gör saker man inte behöver göra längre, men det är svårt också. Vi har digitaliseringen, stora krav och många förväntningar på oss. Det är en process som ska göras metodiskt och i lugn och ro. Vi ska inte göra något förhastat. Det är en del i budgetprocessen. Först tar vi rambudgeten och sedan detaljbudgeten i november. 

Kan du ge något exempel på vad för verksamhet som kan tas bort?

– Jag kan absolut inte ge något exempel. Det är alldeles för tidigt i processen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt