Annons:

Årsredovisningen gick igenom friktionsfritt – moderaten hyllade förra majoriteten

Moderaten Tomas Peterson hyllar det förra majoritetssamarbetet med Helen Nilssons socialdemokrater. Foto: Simon Henriksson

Årsredovisningen gick igenom friktionsfritt – moderaten hyllade förra majoriteten

Bokslutet för 2018 är klart och kommunen gör ett positivt resultat på 27,5 miljoner kronor. För hela koncernen handlar det om 43,5 miljoner kronor.
Årsredovisningen godkändes utan någon större diskussion i fullmäktige.

Annons:

På det senaste kommunfullmäktigesammanträdet godkändes årsredovisningen för 2018. Årsredovisningen visar att kommunen gör ännu ett år med fint överskott.

Resultatet landar på 27,5 miljoner kronor för kommunen och för hela koncernen handlar det om 43,5 miljoner kronor.

Tidigare kommunalrådet, Tomas Peterson (M), anser att den tidigare majoriteten lyckats väl med att skapa ordning i ekonomin.

– Att göra det var den viktigaste hörnstenen för den avslutande majoriteten. Vi har lyckats få ned skuldbörjan och år för år under de här fem åren har det blivit bättre, säger han.

Dock konstaterar att man att det inte går att luta sig tillbaka och vara belåten.

– Vi har kommit en bit på vägen, men vi är inte nöjda. Vi kan lämna från oss ett gott ekonomiskt verktyg inför framtiden, men det är beklagligt att verksamheterna ännu ger underskott. Det vi har gjort är ett bevis på att det går att få en kommun åt rätt håll.

"Slitjobb bakom"

Även Helen Nilsson (S), numera oppositionsråd, markerade tydligt att de ekonomiska målen nås med råge 2018 och att den lila majoriteten vänt underskottet till flera år i följd med plusresultat.

– Det är ett slitjobb som ligger bakom det. Soliditeten är på en god nivå och våra bolag har gått bra. Skatten som vi höjde var helt nödvändig och har enbart gått till avbetalningar på våra skulder. De bidrag vi har fått har på ett förnuftigt sätt fyllt hål. Vi har skött de pengar vi har fått effektivt, säger hon och fortsätter:

– Men vi ska aldrig bli nöjda, för då tappar vi fart och förutsättningar. Jag vill ändå tacka alla medarbetare och politiker som har gjort årets resultat möjligt. 

Årsredovisningen godkändes utan någon vidare debatt eller diskussion i fullmäktige. Revisorerna hade heller inget att anmärka på årsredovisningen.

– Men läs den noga, för nästa gång tar vi upp frågan om ansvarsfrihet, sa Ulf Svensson (C), ordförande under fjolåret.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt