Annons:

NY HÄLSOCENTRAL BYGGS I GAMLEBY –

Såhär kommer den nya hälsocentralen i Gamleby se ut. Bild: Region Kalmar

NY HÄLSOCENTRAL BYGGS I GAMLEBY – "MYCKET NÖJDA"

Gamleby får en helt ny hälsocentral. Beslutet kommer fattas av regionstyrelsen under morgondagens sammanträde.
– Det är med stor glädje vi föreslår att Gamleby nu ska få ljusa och ändamålsenliga lokaler, säger Angelica Katsanidou (S), regionråd från Västervik.

Annons:

Länsunionen vill att regionen ska teckna ett hyresavtal med Västerviks Bostads AB som ska uppföra den nya lokalen. Hälsocentralen ska ligga på fastigheten Katedern 11 i Gamleby, vid Åby Herrgård och mitt emot Preem-macken.

Regionens lokalerna kommer att vara placerade i bottenplan medan ovanliggande våningsplan ska innehålla ett kommunalt boende. 

– Den nya hälsocentraler kommer att innehålla moderna behandlingsrum som blir till nytta både för medarbetarna och patienterna. Dessutom är detta viktigt för att säkerställa en god utveckling i norra Västerviks kommun, säger Katsanidou. 

"Funnits i många år"

Christel Alvarsson från Centerpartiet säger såhär:  

– Önskemålen om en ny hälsocentral har funnits i många år. Nuvarande lokaler är gamla och eftersatta. Genom det här beslutet får hälsocentralen lokaler som är anpassade efter verksamhetens behov, säger Christel Alvarsson (C), ledamot i regionstyrelsen. 

Storleken på hälsocentralen blir 1 350 kvadratmeter. Hyrestiden är 25 år och hyran är 2 808 000 kronor per år. Inflyttning är beräknat till det fjärde kvartalet 2022. Inflyttningsdag är preliminär då detaljplanearbetet för kvarteret ännu pågår.

Göran Nilsson (L) tror att satsningen bland annat leder till en bättre arbetsmiljö: 

 – Vi är mycket nöjda över att äntligen kunna föreslå en positiv lösning. De nya lokalerna kommer att erbjuda medarbetarna en bättre arbetsmiljö och för patienterna blir det bra att ha all verksamhet i ett plan, säger han. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt