Annons:

Oense om finansieringen – ”Kommer aldrig till skott”

Eva Berglund och Socialdemokraterna vill skjuta till en halv miljon kronor. Foto: Jakob Karlsson

Oense om finansieringen – ”Kommer aldrig till skott”

Tjänstemännen vill ha 500 000 kronor till en projektledare som ska genomföra planen på ett gemensamt kontaktcenter i stadshuset. Det säger majoriteten nej till.
– Vi vill hålla igen och det är en viktig signal som vi skickar till nämnderna, säger vice ordförande Marie Nicholson (M).

Annons:

I går fattade kommunstyrelsen beslut om att inleda rekryteringen av en bibliotekschef. Det beslutet var enigt och finansiering finns sedan tidigare. Däremot säger kommunstyrelsen nej till att tillskjuta 500 000 kronor till det kontaktcenter som är tänkt att skapas i stadshuset. Pengarna som kommunstyrelseförvaltningen äskat är tilltänkta att gå till genomförandet av en ny organisation som måste till för att skapa kontaktcentret.

Tanken är att få till en gemensam ingång.

– Vi ska bygga om till en ingång in till huset, skapa säkra mötesrum och en bättre service. Renoveringsarbetet ligger i plan till hösten. Däremot behövs det en projektledare och det har vi inte budget för. Tjänstemännen har bett om 500 000, vi tycker att det är för mycket pengar eftersom vi inte ligger så härligt till ekonomiskt. Därför har vi återremitterat ärendet och ber tjänstemännen om en mer rimlig finansiering, säger Marie Nicholson (M). 

"En trovärdighetsfråga"

 Socialdemokraterna ville ge bifall till förslaget.

– Det är ett projekt som pågått så länge och man kommer aldrig till skott. Det står högst 500 000 och det är inte säkert att det behöver gå till så mycket. Jag tycker att det är en trovärdighetsfråga gentemot personalen i stadshuset, det är dags att sätta ned foten och säga att vi ska ta det här nu. Vi har diskuterat det här i 25 år och då är det dags nu.

Marie Nicholson:

– Arbetet avstannar inte utan man får gå in konkret och titta på hur man ska lösaa det. När vi är 29 miljoner minus är det inte ansvarigt att säga ja. Vi vill hålla igen och det är en viktig signal som vi skickar till nämnderna. 

Kommunen har 1,3 miljoner av 4,7 kvar i potten för oförutsedda medel. Socialdemokraterna vill använda en del av de pengarna till detta ändamål. Voteringen i kommunstyrelsen slutade med seger för majoritetens förslag, som alltså innebär att projektet kommer att ledas av befintlig personal i stadshuset. När projektet är klart kommer den nya bibliotekschefen vara chef över kontaktcentret.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt