Annons:

Tre personer har sagt upp sig – ”Vet inte vad som är kopplat till flytten”

Mattias Bly ser inte att flytten av kontoret bidragit till uppsägningar. Foto: Itsam

Tre personer har sagt upp sig – ”Vet inte vad som är kopplat till flytten”

Enligt kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) har många Itsam-anställda från Vimmerby sagt upp sig. Den bilden delar inte kommunalförbundets vd Mattias Bly.
– Det är tre personer som sagt upp sig under senaste halvåret och jag vet inte vad som är direkt kopplat till flytten.

Annons:

Flytten av Itsams kontor har rivit upp många känslor bland de samverkande kommunerna. Befarandet att flytten skulle leda till stor personalomsättning verkar dock inte infalla.

”Under tiden säger många upp sig av de som bor runt Vimmerby och arbetar på ITSAM. Kompetensbortfall som är svårt att ersätta”, skrev Vimmerbys kommunalråd Ingela Nilsson Nachtweij i ett FB-inlägg den 12 augusti.

Den bilden delas inte av kommunförbundets vd Mattias Bly.

– Av de tre personer som sagt upp sig senaste halvåret är det två personer som bor långt från Linköping, men samtidigt har de jobbat på Itsam under en lång period. Vi har personal som bor i Vimmerby och ska underlätta deras arbetsliv, de kommer kunna jobba från Vimmerby ett antal dagar i Vimmerby. Jag har lovat att de ska få jobba halvtid i Vimmerby, men vi har inte diskuterat färdigt om det ska ske i fasta lokaler eller hemifrån. Med den här förändringen hamnar Vimmerby längst ifrån kontoret och det blir inte effektivt att åka till Vimmerby. Därför kommer vi behöva personal på plats.

 "Sökbilden är helt annorlunda"

Bly anser att flytten redan gett effekt för verksamheten.

– Flytten är en politisk fråga, men ur ett verksamhetsperspektiv är det väldigt lite som görs på plats. Det kommer ge en effektivare drift och vi ser att sökbilden är helt annorlunda när vi rekryterar. Inom IT bildas ofta kluster och i det här fallet ligger det i Linköping. Med flytten får vi ett större arbetsmarknadsområde. Nu får vi sökande från Norrköping, det hade vi inte fått om vi varit kvar i Kisa.

När formerna för Itsams arbete på plats i Vimmerby avgörs återstår att se.

– Vi ska vara på plats mer regelbundet i kommunerna och eftersom Vimmerby ligger längst ifrån blir det mest regelbundet där.  

Itsams direktion väntas fatta ett nytt beslut om flytten nästa vecka.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt