Annons:

Mer viltstängsel i länet kräver riksdagsledamoten från Vimmerby

Gudrun Brunegård vill se mer viltstängsel i länet. Foto: Jakob Karlsson

Mer viltstängsel i länet kräver riksdagsledamoten från Vimmerby

Jimmy Loords första riksdagsmotion handlade om viltstängsel. Gudrun Brunegård har ersatt honom – och nu föreslår hon också mer viltstängsel i Kalmar län.

Annons:

Gudrun Brunegård (KD) har varit flitig med motionsskrivandet sedan hon övertog Jimmy Loords plats i riksdagen. Nu föreslår hon att det ska bli mer viltstängsel i Kalmar län.

"Kalmar län hör till de län i landet som har minst antal mil viltstängsel draget längs med riksvägar och Europaväg. Samtidigt toppar länet rikets viltolycksstatistik år efter år", skriver Brunegård i motionen.

Vidare skriver Brunegård att viltstängsel är det mest effektiva sätt att förhindra viltolyckor.

"För att vara optimalt verkningsfulla bör viltstängslen kombineras med viltvarningssystem samt lösningar som gör att vilt kan ta sig både över och under vägarna för att inte skapa inlåsningseffekter och förskjuta olycksriskerna någon annan stans. Det är av stor vikt att större vägar med omfattande pendlingstrafik görs säkra att färdas på. Med anledning av de stora samhällskostnader som viltolyckor förorsakar, borde det vara samhällsekonomiskt lönsamt att investera i viltstängsel på de sträckor som idag är mest olycksdrabbade", skriver hon.

Gudrun Brunegård anser att konsekvenserna av att inte ha tillräckligt med viltstängsel i länet är tydlig. Nu vill hon att riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt